Jump to content

Isplata razlike mirovine !


kira

Preporučene objave

Molim za -Arci-

Kod mene je utvrđena pogreška u obračunu plaće(plaća po osobnom činu a trebalo je po činu ustrojbenog mjesta, što je veće), i to od 1995. g pa i mirovina po tom osnovu.Pogrešku sam utvrdio 2005. g, Kakvi su mi izgledi da mi se ispravi pogreška to jest isplati razlika od spomenutog razdoblja pa do sada., plaće i mirovine "vodim postupak"

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čudi me pa to nisi prije primjetio,u razgovru s kolegama o plaćama čija je veča i tako.

Ali dobro. Mislim da to ovako nekako ide. A bit će da će se još netko oglasiti, pa ćemo pokušati zajedno doći do odgovora. Kada si podnio tužbu? Ovo za plaće od 1995. godine pa nadalje mislim da ti od toga nema ništa (vrijeme zastare), kasno si uoćio. Za mirovinu od 2005. godine bi trebao dobiti razliku, s tim da na sudu potkrijepiš dokumentacijom. A kao što si i rekao vodi se postupak pa će biti i rješeno u tvoju korist. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na pozornosti..

Da moje je pogreška da sam kasno saznao to jest 2005. g kada sam prvi put pročitao da se mirovina odnosno plaća obračunava u ovim omjerima(osobni čin ustrojbeni čin). Slažem se da je zastara, ali ako bi MORH ispravio obračun, primjerice za prosinac 1995. g mislim da bi i Mirovinsko isprailo svoj dio. Isto tako negdje sam pročitao da se zastara računa od dana saznanja, isto tako prava iz plaće odnosno mirovine nebi mogla pasti u zastaru.

Hvala,.. opristi na duljini teksta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako bi MORH ispravio obraćun plaće za prosinac 1995. godine onda bi i diobio razlike. Možda, ne znam.

 

Evo ti moj primjer: dug MO prema meni iz 1998.godine. Čekala sam isplatu ne bi li oni sami to uradili (obzirom da nisam jedina). Na Božičnom domjenku 2001. godine saznajem da imam još vrlo malo vremena da slučaj ne ode u zastaru. Na Badnji dan podnosim kod odvjetnika tužbu, dovučem ga u ured i ovaj to sve kvalitetno uradi, osim što nije stigao na poštu da to prislijedi. Slijede neradni dani. Kada je to proslijedio dolazi odgovor poslije Nove godine da je slučaj u zastari i da se ne može tražiti ništa. Eto za to sam ti i rekla da vrijeme zastare postoji i rok je 3 /tri/ godine. Bar je meni tako rečeno.

S r e t n o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da to su mi mnogi rekli, čak i odvjetnici...i drugi.

Ja sam još uvijek u prvostupanjskoj fazi postupka pa ću vidjeti.

Neznam dali si imala prigodu čitati u tisku postupak koji vodi Gen. Domazet i ostali, mislim da je sličan slučaj, pa je njihova odvjetnica kazala da se zastara računa od dana saznanja za pravo, mislim da su na nekom sudu čak i dobili presudu, nisam siguran. No ja ne odustajem, svako novo saznanje ili iskustvo biti će i vama dostupno.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija