Jump to content

pravo na kucu

Preporučene objave

objavljeno:

Cijenjeni,

Otac zivi sam u obiteljskoj kuci,a sestra i ja smo otisli u podstanare zbog njegovog nemoguceg karaktera. Kada se napije kaze da ce kucu prodati i da nam nista nece ostaviti.

Mozemo li se zastititi na neki nacin. Ja zivim u drugom gradu i vise nisam prijavljen na ocevoj adresi. Ima li to ikakve veze.

Inace kad je majka umrla on je ostao jedini vlasnik kuce?

Zahvaljujem unaprijed.

odgovoreno:

Ne znam po kojoj osnovi tocno. Znam samo da je to obiteljska kuca njegovog oca cije sestre su se odrekle svog dijela u korist njega a na njegov nagovor. Kako mozemo provjeriti ko je vlasnik, katastar? please, pomozite.

odgovoreno:

Vlasnistvo mozete provjeriti u Gruntovnici (Vlasnicki list).

Ako je on jedini vlasnik, dok je ziv, sa kucom moze napraviti sto ga je volja, a Vi se nemate od cega "zastiti", posto je kuca njegova.

Vi postajete nasljednici tek kada on umre.

odgovoreno:

Možete pokušati u izvanparničnom postupku oduzeti mu potpuno ili djelomično (uz zabranu raspolaganja imovinom) poslovnu sposobnost;a koja je eventualno nastala uslijed dugogodišnjeg (?) konzumiranja alkohola. Rekli ste da kad pije... Raspitajte se detaljnije kod CSS-a.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija