Jump to content

Isplata razlike mirovine !


kira

Preporučene objave

Ovisi tko je utvrdio pogrešku i na koji je način utvrđena pogreška. Ukoliko ste imali prevođenje (ako je za Vas povoljnije) trebali bi Vam isplatiti i taj iznos za koji mislite da su pogriješili. Možete i ponijeti svu dokumentaciju u HZMO kod referenta i pravnika pa im objasniti zašto mislite da ste oštećeni.

 

Mislim da Vam je najbolje da tako napravite jer oni će Vas i uputiti što da dalje učinite kada izvrše uvid u svu Vašu dokumentaciju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ja sam imao propust u izracunu mirovine i rijesio sam na nacin za sam zvao svog referenta s rijesenja.Ista mi je dala upute otprilike ove>Kratka zamolba na obicnom papiru za ponovni obracun mirovine i kopija rijesenja za mirovinu,je da je to bilo 2004g al ti mozda pomogne i ova informacija.Kod mene je bila greska u gardiskom dodatku.Tako su na kraju rekli i uplatili mi iznos duga od dana umirovljenja.Neznam tocno sta se kod tebe radi ali nevidim razlog di si ti pogrijesio.PA NISI SAM SEBI PISO RIJESENJE ZA MIROVINU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru. Još uveijek sam u fazi prvostupanjskog postupka, znači zahtjev sm podnio, prvostupanjsko rješenje je negativno, uložio sam žalbu i čekam. Pogreška je učinjena od strane MORH-a, kriva osnovica iz prosinca 1995. g.

Zadnje prevođenje je za mene povoljnije, novi pravi iznos mirovine priznat mi je od srpnja 2007. g

No svakako još jednom hvala na pozornosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi moglo biti ovako, da Vam HZMO kao u obnovi postupka prihvati novo nastalu situaciju, a isplatu izvrši na slijedećoj mirovini, dok oni zanemare isplatu zaostataka u razlici mirovine. Jer oni su postupili tj. izvršili obračun po podacima koje im je ustupio MORH. Možda je najbolje rješenje, jer se radi o dužem periodskom razdoblju da angažirate odvjetnika. Ili sami pokrenete spor kod ODO - građansko-pravni odjel, koji će zatražiti očitovanja od MORH-a i HZZMO-a, gdje je nastao spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolikko znam da postoji, pošalji PM od kud su pa ću provjeriti. Gledaj prvo ideš institucijom ODO-a, da ne pokrećeš parnični postupak koji se može otegnuti, a ovdje postoji mogućnost tzv. mirme nagodbe, tj prije rješavanja spora, već ako se u roku 90 dana ogluše, onda predstoji tužba, tu ti svakako savjetujem odvjetnika, jer uz zaostatke idu i mjesčena kamata, zatim povišica i još neke sitnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je da ti Mirovinsko prihvati nastale promjene, te sukladno tome izvrši ponovni obračun mirovine. Normalno, to se radi kao obnova postupka i Mirovinsko ti isplaćuje u slijedećem mjesecu mirovinu po novom obračunu. Razlika koja je nastala nečijom greškom, želi se nadoknaditi. Mirovinsko negira zaostatke, jer u biti oni su postupili po onome što im je dostavljeno i to je u redu. Tko je kriv za propust, po svemu sudeći MORH, koji ti nije odredio ono što te po Zakonu i podzakonskim aktima pripada. Ako si sam upit slao na MORH, mogu se oglušiti na tvoj upit. Jesi ti dobio novo Rješenje MZZMO s novim obračunom mirovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam dobio novo rješenje u kojem mi priznaju mirovinu po novom to jest ono što mi pripada ali samo mjesec dana unatrag to jest od 01. srpnja 2007. godine.

Ja sam se na spomenuto rješenje uložio žalbu tražeći da mi se prizna razlika mirovine od 1996. g te im priložio dodatne dokaze u privitku

Sad čekam i vidjeću što će biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija