Jump to content

otvaranje obrta


valenti

Preporučene objave

Molim za pomoć!! Radi se o otvaranju izdvojenog pogona obrta!! Nedležnom smo uredu predali zahtjev za otvaranje pogona no međutim sada već gotovo mjesec dana čekamo da izađe komisija odnosno da izdaju riješenje!! U općini su nam rekli da ako rješenje od strane ureda ne bude izdano u roku možemo otvoriti obrt uz prethodnu obavijest nadležnom županiskom uredu!! Za li netko koji se zakon i koja odredba primjenjuje te što bi trebalo navesti u toj obavjesti nadležnom uredu!! Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primjenjuje ti se zakon o obrtu...

ali pazi, ako uz obavijest otvoriš IPJ (izvojena pogonska jedinica) a komisija naknadno izađe pa ustanovi da ne zadovoljavaš uvjete - tada si nadrapao jer je to rad na crno.

odi ti u ured pa ih priupitaj za zdravlje, lijepo ih natjeraj da ranije izađu, svaka komisija ima dane kad izlazi na teren (barem je tako kod nas)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 14.

 

Ako nadležni županijski ured, odnosno ured Grada Zagreba ne izda obrtnicu, odnosno rješenje kojim se odbija izdavanje obrtnice u roku iz članka 13. stavka 1. ovoga Zakona, fizička osoba može, ako smatra da ispunjava uvjete propisane ovim Zakonom, započeti s obavljanjem obrta o čemu prethodno pisano izvješćuje nadležni županijski ured, odnosno ured Grada Zagreba.

 

Članak 15.

 

(1) Nadležni županijski ured, odnosno ured Grada Zagreba izdat će obrtnicu i fizičkoj osobi koja je započela s obavljanjem obrta na temelju članka 14. ovoga Zakona ukoliko su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom.

 

(2) Ako tijelo iz stavka 1. ovoga članka utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, a fizička osoba je započela rad na temelju članka 14. ovoga Zakona, smatrat će se da se obrt obavlja protivno ovom Zakonu.

 

ovo su ti čisto zakonske odredbe..

ali se možeš za savjet obratiti i obrtničkoj komori kod vas, pa da se osiguraš sa svih strana

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija