Jump to content

Ovrha koja se ne može sprovesti ili tužba za naknadu štete


VlatkoV

Preporučene objave

Ako fizička osoba ovršenik u ovršnom postupku za neplačenu pričuvu zgrade neče da potpiše ništa,ovršni postupak se ne može dovršiti.Javni bilježnik neće donijeti odluku o pravomočnosti.

Da li se može onda ići u tužbu za naknadu štete te dali za takvu tužbu treba ovlaštenje svih ili natpolovične večine suvlasnika.Da li je upravitelj ovlašten poduzimati tužbu po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bzopleto zaključujete...uopće se ne radi o meni...jer sam ja ovrhovoditelj suočen sa tim problemom....a vi mii sigurno ne možete pomoći jer ništa i ne znate. Kada bi bilo moguće da dostavljač javnog bilježnika samo konstatira...onda mi n ne bi rekao da je to propust u zakonu i onda ne bi dostava za pravnu osobu bila uredna istekom roka

u kojem se postavlja na oglasnu ploču suda.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prihvaćam dio o brzopletom zaključivanju poštovani ovrhovoditelju i moje isprike!!! Ali dragi moj uhvatite Zakon o parničnom postupku i proučite one dijelove koji se odnose na dostavu pismena, pa nećete postavljati takova pitanja i davati takove konstatacije o nečijem znanju na ovome forumu! Počnitesa člankom 141 pa nadalje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje nešto ne štima u prvom postu, odnosno nije razumljiv. Govori se o tome da ovršenik "neće" da potpiše. Ako dakle on neće da potpiše, onda se dostava vrši na način da se istom opismeno ostavi a u dostavnici konstatira da osoba odbvija primit, odnosno potpisati dostavnicu i time je dostava uredna i počinju teći rokovi.

 

Dugim riječima po proteku roka za žalbu od takve dostave, javni bilježnik bi trebao udariti klauzulu pravomoćnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da slično je i kod mene, ja sam kao jamac tužio osobu kojoj sam odplatio kredit, međutim dostava tužbe tuženome već 5 godina nije uspjela, čak ni sudski dostavljač koji mi je to svoje neispunjenje dostave naplatio nekih čini mi se 450, oo kuna...uh davno je bilo to..

 

Kako da se dostavi tuženome tužba , onome koji je nedostupan jer stalno mijenja adrese i boravišta...???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažete da se pismena ostavi a u dostavnici konstatira da osoba odbija primiti,odnosno potpisati dostavnicu i time je dostava uredna.Molim,Vas gdje to piše da je tako.Javni bilježnik koga sam angažirao me obavjestio: " ...i druga dostava ovršeniku nije uspjela jer ovršenik nije primio (obavješten je ali nije tražio) odaslano mu pismeno) ??? I gotovo...blokada sustava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija