kmihelac objavljeno: 22. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. travanj 2008. Ima li banka pravo potraživati od mene naplatu kredita i dugova po tekućem računu za mog pokojnjeg supruga,iako nije završena ostavinska rasprava, jer još nismo pronašli drugog nasljednika.Dakle, ostavinska još traje,a banka traži od mene da isplatim dugove, je li to pravno u redu.Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Modesty4 odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Zakonski nasljednik odgovara za dugove ostavitelja do visine nasljeđene imovine. To znači da ukoliko ima više nasljednika svaki odgovara za dugove,ali kako sam već rekla samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine. Banka od vas ne može tražiti naplatu dok ostavinski postupak nije dovršen i ne zna se tko će i u kojoj visini naslijediti ostavinsku imovinu. Međutim, ako se radi o kreditu idu vam kamate i gomilaju se dugovi, a iz vašeg posta dalo bi se zaključiti da ne znate kada će se doći do drugog nasljednika i dovršetka ostavinskog postupka. Stoga razmislite hoćete li eventualno plaćati prije dovršetka ostavine ili čekati! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. ako ste supruga onda mislim da banka ima pravo tražiti da vratite dug jer je i dug odnosno kredit kao i sva imovina stečena u braku zajednički. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kmihelac odgovoreno: 23. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. nije mi jasno da je dug samo moj i pok.supruga, a imovina svih nasljednika, jer su i dug i imovina napravljeni u braku, dakle po toj logici dug je samo moje nasljeđe,a imovina sviju(?) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Staky odgovoreno: 23. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. Mogu ja samo ovdje pitati nešto : nasljedstvo imovine do visine dijela duga..kako se to onda obračuna? Pošto moram otplatiti kredit od pok. majke kako onda da izračunam ja ili već tko visinu 30m2 stana izgrađenog 1942 g, ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lutjena odgovoreno: 23. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. Po logici stvari, vama će se kod raspodjele ostavine uračunati ono što se uplatili za kredit prije kraja ostavinske rasprave. Ipak, jedno pitanje. Da li vi nasljeđujete pokojnog supruga temeljem oporuke ili zakona? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kmihelac odgovoreno: 24. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. bez oporuke, na osnovu zakona Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lutjena odgovoreno: 24. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. Ako nema oporuke, onda ste po zakonu vi jedini nasljednik supruga, osim ako imate zajedničku djecu ili je vaš suprug imao djecu. Ako to nije slučaj, ne razumijem za kakvim ste to nasljednikom u potrazi?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kmihelac odgovoreno: 25. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2008. moj pok.suprug ima sina iz prvog braka koji je živio ili živi u Beogradu i iz našeg braka imamo sina.Sin iz prvog braka još nije pronađen. Ured jb je poslao Srbijanskom MUP-u zahtjev za pronalaženjem tog sina, no do sada ga nisu pronašli Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.