Jump to content

Nad zgradom se nadvio veliki problem i traži put i način da ga riješi.


Mek

Preporučene objave

 

 

Zgrada ima 320 stambenih jedinica sa sedam ulaza i jednog nekompetentnog predstavnika suvlasnika. Komunikacija 320 suvlasnika je nemoguća, jer na sazvanom skupu suvlasnika se odazove maksimalno 50 suvlasnika. Preko pola stanova je iznajmljeno, u njima su podstanari, a neki vlasnici ne stanuju u istom gradu. Sa time je jako teško i skoro nemoguće rješavati problematiku cijele zgrade, a kamo li dobiti pravovaljanu nad polovičnu potporu za donošenje odluka, pa predstavnik provodi svoju samovolju. Ovakvo stanje je prouzročilo loše održavanje zgrade i rasipanje zajedničke pričuve na nevažne zahvate, dok su vitalni dijelovi dovedeni do propasti.

 

Radi ovakvog stanja, nekoliko je ulaza odlučilo da se izdvoji iz cjeline, izaberu svojeg predstavnika suvlasnika, boljeg i povoljnijeg upravitelja te da samostalno vode brigu o svojem djelu vlasništva, jer će se lakše i brže dogovoriti za rješavanje prioriteta održavanja svojeg ulaza, nego ovisiti o odluci cijele zgrade.

 

Međutim, iz navedenih razloga, dijelovi zgrade koji se žele izdvojiti, imaju nadpolovičnu suglasnost suvlasnika svog dijela ali ne mogu dobiti privolu natpolovične većine cijele zgrade. Dakle, dovedeni su u pat poziciju. Kako izaći iz takve cjeline, jer ovakvo stanje je više neizdrživo?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija