Jump to content

Legalizacija kuće


coffe

Preporučene objave

Imam vikendicu na moru, koja ima izdanu dozvolu za građenje negdje 1981., te postoji potvrda da je projekat usklađen sa urbanističkim planovima.Zatim imam glavni projekt i izjavu nadzornog inženjera o postojećem stanju (kuća dignuta do krova i krov postavljen), kao i opisom kako kuća treba izgledati na kraju, na temelju čega je 1984.g. izdano produženje građevinske. I tu sva dokumentacija staje. Kuća u međuvremenu nije dovršena (nedostaje fasada i jedna etaža nije uređena), kuća je prizemnica (podrum, polukat + 1 etaža + potkrovlje) te nemamo vlasnički list - postoji lokacijska (mislim jer taj papir nemam ali imam zvadak iz katastra sa ucrtanim položajem kuće).

U međuvremenu mi je umro otac a budući kuća glasi na njega, sestra i ja smo nasljednice, međutim s obzirom da nemamo dokumentaciju, kuća nije ni ušla u ostavinsku raspravu.

Da stvar bude bolja, ove godine mi se urušio krov, a s obzirom da je investicija poveća, podižem tavan za cca 1m kako mi dobila korisni prostor i na tavanu, te ujedno smo izbacili stepenište za 2. kat izvana, tako da se etaže mogu potpuno odvojiti, da se kasnije sestra i ja možemo kroz etažiranje podijeliti.

Prema onome šta sam ja čitala u urbanističkom planu, kuća je za sad u dozvoljenim gabaritima i bit će i nakon dogradnje u skladu sa urban. planom. Cestu širine 6 metara +2x1,5 nogostupa (dakle 9 metara ukupno) su nam počeli asfaltirati, dapače dozvolili smo da nam oduzmu dio zemlje (nismo dobili nikakve papire od općine), te znam da cesta ima građevinsku jer su mijenjali nedavno GUP radi te ceste. Kuća je na građevnom pravcu i sve po propisu, imam sve priključke legalno - voda, struja, smeće, komunalni doprinos itd i sve plaćam godinama. Dio dokumentacije mi fali jer u ratno doba naša tadašnja advokatica prebjegla a njen ured pokraden, tako da ne znam da li i šta još možda imam izdano.

Mene zanima od kud da ja sad krenem da to sve privedem kraju i legaliziram?

btw. ove prerade (sanaciju krova i izbacivanje stepeništa van trenutno radim bez građevinske, jelte ... ne znam dal to spada pod onaj dio pregradnji / sanacija koje se ne moraju niti prijavljivati tj. ne smatraju se gradnjom

 

 

isprike na dugom postu ali šeću me ko mladog majmuna, imam novu advokaticu koja me gleda ko krava šarena vrata svaki put kad se tamo pojavim, malo je mjesto i nema druge, a ja ne mogu svako malo putovat na more da bi pitala žensku na šalteru koje ja papire trebam prikupit jer svaki put ispada druga priča , a sad još i ovaj novi zakon :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

savjetodavci da ali kad ima dovoljno podataka, kaj vi ustvari tražite od ureda na moru? građevinsku, uporabnu? najvjerojatnije vam je potrebna potvrda izvedenog stanja... kontaktirajte neki od arhitektonskih ili građevinskih ureda umjesto odvjetničkih ipak su stručniji po tom pitanju... obavezno u mjestu događanja, tj. lokalni znaju lokalne "propise" i tumačenja....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija