Jump to content

Poslodavac ne uplaćuje doprinose


Livio

Preporučene objave

Poštovanje,

 

prije nekoliko dana saznao sam da mi tvrtka ne uplaćuje doprinose samo smo upisani na mirovinsko ali se ne uplaćuju doprinosi,kada sam to saznao odlučio sam dati otkaz no tada je poslodavac rekao da nije zadovoljan samnom i da on meni daje otkaz.No rekao sam da ću ga tužiti zbog doprinosa i zbog ne ispalte plaće na vrijeme.Bio sam zaposlen šest mjeseci tako da se sa njim nisam o ničemu uspio dogovoriti i ne znam da li imam pravo na otkazni rok i u kojem vremenu mora dati odjavui radnu kjižicu iako to ne učuni što učiniti.Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu puno koristi od inspekcije. Inspektor će utvrditi da se ne uplaćuju doprinosi i o tome obavijestititi Ministarstvo financija - poreznu upravu. Porezna uprava će provjeriti da li je to istina i ako je, onada će provjeriti kojoj političkoj opciji pripada dužnik. Ako pripada vladajućima neće se dogoditi ništa i nećete dobiti povratnu informaciju jer će ju Ministarstvo financija - porezna uprava proglasiti poreznom tajnom. Osobno znam za desetak tvrtki koje zajedno duguju preko 100.000.000 kuna. Dakle, na temelju osobnog iskustva mogu tvrditi da se dužnike po pitanju doprinosa neosnovano štiti tzv. poreznom tajnom, a dorinosi nemaju nikakve veze s poreznom tajnom. Jedino bi se moglo nešto napraviti kod malog poslodavca koji nije politički angažiran ili je u krivoj stranci. Njega će najvjerovatnije odmah prisiliti na poštivanje zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakav ste otkaz dobili: izvanredni, redoviti zbog skrivljemog ponašanja...? Poslodavac vam mora vratitt radnu knjižicu, potvrdu o korištenju godišnjeg odmora (bez obzira da li ste ga koristili ili niste) te odjave sa mirovinskog i zdravstvenog u roku od 8 dana od prestanka radnog odnosa. Na pitanje imate li pravo na otkazni rok mogu vam odgovoriti tek kad mi kažete kakav ste otkaz dobili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tvtrki u kojoj sam prethodno radio bio je isti slučaj. Strašno je kakve sve malverzacije postoje s doprinosima, ljudi uoopće nisu dobivali primjerak prijave na mirovinsko ( o ug. o radu da ne govorim ), čak ni oni koji sui u upravi, a radi se o firmi koja zapošljava stotine radnika. Za onih par sretnika koji su ipak bili prijavljeni, prijavio ih je na nižu str. spremu od one koju imaju, tako da je koef. obračuna manji. na taj način uštedio/ priskrbio si je milijune tijekom godina.

Užas

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na blogu ovdje

možete vidjeti kako se obarčunava plaća i kako se ne plaća prekovremeni i noćni rad. Varaždin je svjetski grad, jedno od najpoželjnijih mjesta za živjeti, ali kao što ######## #. reče: ipak je to jedna žabokrečina. Naime, tvrtka ########-### svoj poslovni uspjeh gradi na bezakonju (hrvatski: na kriminalu). Svjesno i namjerno vozačima se ne plaća ono što su odradili, a Grad Varaždin svejedno daje koncesije i subvencije (cca 500 000 kn godišnje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija