matka_1 objavljeno: 5. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 5. svibanj 2008. što se tiče uvjetnog otpusta znam puno o tome pošto sam na žalost morala to i probati. dakle ako je netko u zatvoru dvije godine ima pravo tražiti uvjetno otpust nakon pola izdržane kazne, tako piše u zakonu, međutim u stvarnosti je drugačije, mora proteći otprilike dvije trećine izdržane kazne. Najjednostavnije objašnjenje, moja kazna je bila jednu godinu ( brr..) , uvjetni otpust je bio baš na dan kad sam bila devet mjeseci u kaznionici, a pošto se ne izlazi baš taj dan već mora proći najmanje desetak dana od uvjeta dakle izašla sam nakon devet i pol mjeseci. No nije uvijek tako neko na godinu dana dobije i više, neko ne ništa, naravno nije svatko osuđen za istu stvar. Nemogu se sva kaznena djela uopće uspoređivati, itd, itd. uvjetni otpust je četiri puta godišnje, na početku godine se u ministarstvu odrede datumi zasjedanja sjednica i već na početku godine se znaju sva četiri datuma, u svakoj kaznionici je različito, tako da se može unaprijed planirati jer sam uvjetni otpust zahtijeva mišljenje centra za soc.skrb i nekih drugih ustaniva itd. pozdrav nedaj bože nikome pogriješiti da mora biti u zatvoru jer nije ugodno kad ti netko uzme slobodu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 11. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2008. E baš mi je žao da si morala to preživjeti... A što trebaš napraviti da dobiješ uvjetnu, koji su uvjeti, na temelju čega se to traži? Trebaš biti uzoran tamo ili kaj? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 11. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2008. Aha, sad vidim onu temu gdje već ima puno odgovora... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.