Jump to content

porez na visinu mirovine


MARIJAN/MARE

Preporučene objave

bio bi veoma zahvalan kada bi mi netko izračunao koliki će biti porez na moju mirovinu koja iznosi 7499 kuna, otac sam troje djece, jedno se vodi na meni za jedno plaćam alimentaciju ako to ima kakve veze a treće dijete živi također samnom ali je prijavljeno na suprugu, HRVI 30 % trajno, nisam na području od posebne državne skrbi,. hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alimentacija ima utjecaja na porez na dohodak (mirovinu), ali tek po godišnjoj prijavi poreza. Naiem prema poreznom zakonu okašicu mogu koristiti ili jedan ili drugu roditelj ili dijeliti popola, zavisno od njihovog dogovora.

Ako tvoja bivša supruga koristi punu olakšicu, a ti uredno plačaš alimentaciju (što možeš i dokazati : uplatnicama, ovrhom ili sl) tada po godišnjoj prijavi prijavljuješ to dijete za koje plačaš alimentaciju. Porezna će na osnovu tvog zahtjeva odlučiti da se porezna olakšica dijeli popola na vas dvoje jer je takav zakon da se ukoliko se roditelji ne mogu dogovoriti olakšica dijeli na popola tj. na jednake dijelove, bez obzira koliko ti u stvarnosti participiraš u ukupnim djetetovim potrebama.

Ndam se da je jasno, ako ne pitaj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija