slavonka objavljeno: 19. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 19. svibanj 2008. ... da nasljeđena nekretnina stupanjem u brak (ili tijekom braka) postaje zajedničko vlasništvo? Pozdrav.. uzimam stambeni kredit na svoje ime, jedini sam nositelj kredita, jedina cu biti upisala u ZK. Cula sam (dez)informaciju da mi po nekom "novom" zakonu to nista ne vrijedi jer cim se udam stan postaje zajednicko vlasnistvo, kao i sve sto nasljedim prije/za vrijeme braka. Procitala sam Obiteljski zakon i takvo sto nisam nigdje nasla. Ne vjerujem u ovu infomraciju, ali ipak... da provjerim sa pametnijima od sebe Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Naslijeđeno ikada i stečeno prije braka ne. Stečno radom za vrijeme braka da. Za vrijeme braka ćete otplatiti najveći dio kredita sredstvima vjerojatno stečenih radom?. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
slavonka odgovoreno: 19. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Da, 95% kredita će biti otplaćeno za vrijeme braka. Kredit će najvjeriojatnije početi sa cca. 01.07.08., a ženimo se 01.05.09. Nije problem u tome da li ćemo se mi sporiti kasnije ili ne, samo u onoj navedenoj DEZinformaciji da JE to tako. Nebih se udavala da ne mislim kako će sve proći "ok" u životu, ali ipak vjerujem da u brak treba stati i sa jednom nogom na zemlji. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
canis odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Razmislite o mogućem bračnom ugovoru u kojem se mogu urediti imovinskopravni odnosi na postojećoj ili budućoj imovini. Ipak je sigurnije stajati s obje noge na zemlji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malimrav85 odgovoreno: 25. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. svibanj 2008. VSRH. Rev 987/1994. od 17.srpnja 1996. "sudjelovanjem u otplati kredita kojim je prije zaključenja braka jedan od bračnih drugova nabavio nekretninu, drugi bračni drug ne stječe stvarno pravo već obveznopravni zahtjev razmjerno uloženim sredstvima u otplati kredita" Što bi značilo, ja mislim, da druga strana ima pravo na polovicu uplaćenog iznosa za vrijeme trajanja bračne zajednice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.