Jump to content

nije mi jasno


nitro-U

Preporučene objave

Dragovoljac,bio sam u gardi od 91. do 2004.,u 106. br. i 5.gardijska.Otišao u mirovinu 2006,profesionalna 30/70,RVI 20% PTSP.Mirovina mi je 2800kn.E sad nije mi jasno zašto moram ići svake godine na 1.stupanjske komisije gdje mi svaki put daju 20%,zar nije da kao dragovoljac automatski imaš 20% invalidnosti.Znam da sam to negdje pročitao,samo neznam da li je to tako.Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda to ima veze sa maloljetnim osobama koje su dragovoljno sudjelovale u obrani suvereniteta RH, a neke udruge su se zalagale za to ta se tim osobama dodijeli status HRVI najmanje 20% (ja sam osobno protiv tog prijedloga, a istima bih dao neke druge privilegije, a nikako status HRVI ako nisu oboljeli).

 

 

To što si dragovoljac ti ne daje pravo na ostvarivanje statusa HRVI, pogotovo ako nisi bio ranjen ili obolio od bolesti povezane sa obranom suvereniteta RH.

 

Ajd se malo bolje prisjeti što si to pročitao.

 

boskobuhaqp3dj9.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ima još tih fosila koji primaju boračke mirovine iz NOB-e,očito su oni bili svi bofko bufa,hahahahahaha

 

da na žalost ima ih jako puno i kod nas koji pokušavaju na lažne načine ostvairiti neka prava samo da nebi morali u svom životu i bez jednog dana radnog staža osigurati mirovinu... nekima se neće svidjeti kad ovo pročitaju no oni koji su uistinu bili malodobni branitelji oni će zasigurno ovo podržati jer njih nebrinu nepravde već nepravde su pogodovale lažnim malodobnim braniteljima koji se sad javljaju i žele se okoristiti bez imalo truda... ponavljam poštujem sve one prave i istinske koji imaju dokumentirano da su bili malodobni branitelji,ali sve ove neke lažnjake nemogu smisliti..

 

nažalost neki dan čujem za jednog neradnika i bitangu koji nije nikad u životu radio da sad prikuplja neku dokumentaciju kako bi ostavrio pravo i daje bio malodobni branitelj u Vukovaru,ajme majko mila pa ovo je sad previše,baš me zanima koji će njemu ratni zapovjednik napisati ratni put ??? on je obolio sad od ptsp-a a bitanga je bio kad je zdimio iz Vukovara ,a bitanga je i ostao no za ostvarenje mirovine kao malodobni branitelj sad se on bori !!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, to je tako. Nisi jedini, svi mi kad pogledamo okolo sebe vidimo određeni broj ljudi koji sa dva tjedna terena imaju statuse RVI i mirovine a što je najžalosnije 100 % vojne. Očito netko nije gledao ratni put apo kojim se kriterijima ravnaju to zna samo dragi bog. Tako i taj tvoj maloljetni branitelj ako dokaže da je bio i 1 dan u Vukovaru ostvarit će privilegiju i to mžda veću nego ti i ja zajedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija