anika7 objavljeno: 2. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 2. lipanj 2008. kako napaltiti komunalnu nakandu ako je vlasnik kuce u njemackoj (nesluzbeno saznali od susjeda), a unutra su stanari koji tu obvezu izbjegavaju posto je kom. naknada vezana uz ime..a korisnik se moze teretiti samo ako je to navedeno u ugovoru..hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 2. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2008. Znam da su naknade male, ali jedini pravni put je ovrha. Vlasnik kuće ima imovinu. Ili mu poslati inspektorat/poreznu, ishoditi ugovor o zakupu/najmu i nadalje istu naplaćivati od korisnika. Iznajmljivanje stambenog prostora podlježe plaćanju poreza. Pada mi na pamet i solucija sljedeća: ako namjmoprimci imaju prebivalište na toj adresi, što se lako može provjeriti jer imate pristup programu poreznih obveznika (ili biračkih spiskova), stisnite im kaznu po ZOKG s obzirom da nisu u roku 15 dana prijavili promjene. Uz to napravite ispravak rješenja zbog izmjena bitnih činjenica i naplatite komunalnu naknadu od njih. Dakle vezat ćete se uz prijavu prebivališta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vedranaveki odgovoreno: 2. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. srpanj 2008. Poštovani! na području grada Novalje 1975 učestvovao sam u izgradnji infrastrukture-elektrifikacije i 1980 u izgradnji infrastrukture,izgradnja ceste,zašto posjedujem uplatnice.Da li s tim potvrdama o uplati imam pravo da mi se umanji komunalna naknada za ishodovanje građevinske dozvole za kuću. unaprijed Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 4. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2008. Vaše pitanje odnosi se na na komunalni doprinos, a ne na naknadu. Prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu komunalni doprinos plaća se po m3 prostora. U praksi jedinice lokalne samouprave građanima često za ranije uložena sredstva u izgradnju omunalne infratsrukture umanjuju komunalni doprinos.Međutim, praksa nije ujednačena, a zakon daje neke mogućnosti za priznanje uloženih sredstava, ali je to sve nekako li-la...od jedinice do jedinice. Zahtjevu za obračun komunalnog doprinosa uz projektnu i drugu dokumentaciju dodajte i zahtjev za umanjenje (ili priznajnje) ulaganja u ranije izgrađenu komunalnu unfrastrukturu i svakako priložite uplatnice. Priložite i eventualni ugovor o sufinanciranju na temelju kojeg ste dobili uplatnice. Sretno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.