Jump to content

Komunalna naknada


anika7

Preporučene objave

Znam da su naknade male, ali jedini pravni put je ovrha. Vlasnik kuće ima imovinu.

 

Ili mu poslati inspektorat/poreznu, ishoditi ugovor o zakupu/najmu i nadalje istu naplaćivati od korisnika. Iznajmljivanje stambenog prostora podlježe plaćanju poreza.

 

Pada mi na pamet i solucija sljedeća:

ako namjmoprimci imaju prebivalište na toj adresi, što se lako može provjeriti jer imate pristup programu poreznih obveznika (ili biračkih spiskova), stisnite im kaznu po ZOKG s obzirom da nisu u roku 15 dana prijavili promjene. Uz to napravite ispravak rješenja zbog izmjena bitnih činjenica i naplatite komunalnu naknadu od njih.

Dakle vezat ćete se uz prijavu prebivališta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani!

na području grada Novalje 1975 učestvovao sam u izgradnji infrastrukture-elektrifikacije i 1980 u izgradnji infrastrukture,izgradnja ceste,zašto posjedujem uplatnice.Da li s tim potvrdama o uplati imam pravo da mi se umanji komunalna naknada za ishodovanje građevinske dozvole za kuću.

 

unaprijed Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše pitanje odnosi se na na komunalni doprinos, a ne na naknadu.

Prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu komunalni doprinos plaća se po m3 prostora. U praksi jedinice lokalne samouprave građanima često za ranije uložena sredstva u izgradnju omunalne infratsrukture umanjuju komunalni doprinos.Međutim, praksa nije ujednačena, a zakon daje neke mogućnosti za priznanje uloženih sredstava, ali je to sve nekako li-la...od jedinice do jedinice.

 

Zahtjevu za obračun komunalnog doprinosa uz projektnu i drugu dokumentaciju dodajte i zahtjev za umanjenje (ili priznajnje) ulaganja u ranije izgrađenu komunalnu unfrastrukturu i svakako priložite uplatnice. Priložite i eventualni ugovor o sufinanciranju na temelju kojeg ste dobili uplatnice. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija