Jump to content

Vlasništvo


Kavran

Preporučene objave

Nasljednica sam zemljišta iza prabake.Imam vlasnički list. Na toj čestici ima od prije upisanih suvlasnika (svi se poznajemo). Dogovaramo razvrgnuće suvlasništva, ali nas sad tuži osoba upisana u katastru (poziva se na dosjelost) i traži posjed u svoje vlasništvo. Zemljište je uvijek uredno vođeno u gruntovnici, mi smo ga samo ponekad obišli i nismo vidjeli da ga itko koristi - potpuno je zapušteno. Što mi je činiti i kako obraniti svoje vlasništvo? Sjećam se neke afere na Braču. Kako se dokazuje da je zemljište bilo u posjedu?

Zahvaljujem na svim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne dokazujete vi nego onaj tko tužbom traži i tvrdi da je stekao vlasništvo dosjelošću. Ako nije koristio nekretnunu i nije upisan kao vlasnik nemate brige ali opreza nikada dosta, rješite pitanje upisanog posjedovnog stanja u katastru. Podaci iz katastra o upisanom posjedniku upisuju se na svakojake načine pogotovo ranijih godina, ali vi se svakako sada možete upisati i kao posjednik. Dobar odvjetnik može pomoći. Potražite i njegov savjet i priložite dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija