Kavran objavljeno: 3. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. lipanj 2008. Nasljednica sam zemljišta iza prabake.Imam vlasnički list. Na toj čestici ima od prije upisanih suvlasnika (svi se poznajemo). Dogovaramo razvrgnuće suvlasništva, ali nas sad tuži osoba upisana u katastru (poziva se na dosjelost) i traži posjed u svoje vlasništvo. Zemljište je uvijek uredno vođeno u gruntovnici, mi smo ga samo ponekad obišli i nismo vidjeli da ga itko koristi - potpuno je zapušteno. Što mi je činiti i kako obraniti svoje vlasništvo? Sjećam se neke afere na Braču. Kako se dokazuje da je zemljište bilo u posjedu? Zahvaljujem na svim odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 10. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2008. ne dokazujete vi nego onaj tko tužbom traži i tvrdi da je stekao vlasništvo dosjelošću. Ako nije koristio nekretnunu i nije upisan kao vlasnik nemate brige ali opreza nikada dosta, rješite pitanje upisanog posjedovnog stanja u katastru. Podaci iz katastra o upisanom posjedniku upisuju se na svakojake načine pogotovo ranijih godina, ali vi se svakako sada možete upisati i kao posjednik. Dobar odvjetnik može pomoći. Potražite i njegov savjet i priložite dokumentaciju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.