xyq objavljeno: 12. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 12. lipanj 2008. U mogućnosti sam dobiti kredit kod kojega je uvjet zabilježba hipoteke na nekretnini koja nije etažirana. Etažiranje je u tijeku ali neće biti gotovo do trenutka realizacije kredita. Šefica banke me uvjerava kako će banka aneksom ugovora naknadno prebaciti hipoteku samo na procijenjeni etažni dio, čija vrijednost pokriva kredit . Da li o tome mora postojati nekakav poseban ugovor ili se to rješava sve jednim ugovorom u kojem se banka to obvezuje napraviti. Hoće li me banka izigrati i neće htjeti prebaciti hipoteku_?_ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sportbilly odgovoreno: 13. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. lipanj 2008. xyq je napisao: U mogućnosti sam dobiti kredit kod kojega je uvjet zabilježba hipoteke na nekretnini koja nije etažirana. Etažiranje je u tijeku ali neće biti gotovo do trenutka realizacije kredita. Šefica banke me uvjerava kako će banka aneksom ugovora naknadno prebaciti hipoteku samo na procijenjeni etažni dio, čija vrijednost pokriva kredit . Da li o tome mora postojati nekakav poseban ugovor ili se to rješava sve jednim ugovorom u kojem se banka to obvezuje napraviti. Hoće li me banka izigrati i neće htjeti prebaciti hipoteku_?_ Što se tiče banaka i njhovog poslovanja moj savjet Vam je da uvijek budete oprezni. Koliko sam ja shvatio, Vama će banka staviti hipoteku odmah na cijelu nekretninu, a naknadno, aneksom ugovora, prebaciti hipoteku na etažirani dio. Svakako to regulirajte ugovorom i neka to jasno stoji. Ukoliko oni to "neće", a iz vlastitog iskustva znam da su vrlo maštoviti u smišljanju raznoraznih izgovora, tražite barem pismo namjere od Vaše banke da će to napraviti, a samim ugovorom definirajta barem pismo namjere sastavnim dijelom ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.