Jump to content

Sud odredio među, što sada?


mike06

Preporučene objave

Vanparničkim postupkom uređenja međe između mene i susjeda, naređeno je na licu mjesta od strane suca da se na među postave privremeni kolci koji će određivati među do postavljanja trajnih markera.

 

Rješenjem je navedeno da nijedan od vlasnika parcele NESMIJE samostalno ni samovoljno pomicati, premještati ili mijenjati te oznake.

 

E, sada ono glavno.

Ja sam o svom trošku napravio metalne stupove sa pločicama slične kao što su to katastarski markeri.

 

Susjed ne želi prisustvovati zamjeni privremenih za stalne markere.

 

Što da radim?

Nemam svjedoka koji bi bili voljni bit nazočni i danas sutra na eventualne probleme potvrditi da su trajni markeri točno na onom mjestu di su postavljeni drveni kolci, određeni od strane suda.

 

Zahvaljujem na svim dobrim odgovorima.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ono što je bitnije, da li ste evidentirali sudsku presudu u katastru i zemljišnoj knjizi???

 

Vi morate podnijeti zahtjev za provedbu promjene u katastar, tom zahtjevu priložiti pravomoćnu sudsku presudu i geodetski elaborat o promjeni međe izrađen od ovlaštenog geometra (najčešće je to geodet vještak koji je bio u ovom sudskom postupku). Na osnovu toga NOVA MEĐA koju je utvrdio sud bit će evidentirana u katastru, a bit će i evidentirane nove površine parcela.

 

Nova međa bit će evidentirana ne samo svojim položajem na katastarskom planu, već i koordinatama lomnih točaka na osnovu kojih se ta međa na terenu može u svako doba iskolčiti odnosno uspostaviti na terenu.čak i u slučaju novog sukoba između međaša ti podaci bit će mjerodavni za ponovnu uspostavu međe.

 

Što se tiče pitanja koje ste postavili, mislim da nije bitno koji će od međaša postaviti trajne oznake. Vi postavite svoje oznake bez njega ako on ne želi surađivati, a ako mu ne paše ili misli da ste vi postavili trajne markere krivo, neka sam provjerava i dokazuje.

 

ne znam o kakvoj se parceli radi; ako ste u mogućnosti, postavite odmah između tih markera trajnu fizičku među (zid, npr), pa ste mirni i vi i vaši potomci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija