Jump to content

Vijece Europe i tjelesno kaznjavanje djece


Persevera

Preporučene objave

Jucer je u "Le Mondu" objavljeno da Vijece Europe danas, 15. lipnja '08, u Zagrebu, pokrece kampanju protiv tjelesnog kaznjavanja djece. Uvazena istitucija smatra da "Ni jedna religija, ekonomska situacija ili odgojna metoda ne moze opravdati udaranje djeteta, ni samar, ni da ga se udari po "guzi", da ga se matretira, ponizava ili da se pribjegava bilo cemu sto bi ugrozilo njegovo dostojanstvo."

 

Senzibiliziranje javnosti odvijat ce se kroz TV spot, te izdavanje udzbenika namijenjenog roditeljima za odgoj bez nasilja, kao i parlamentarnim zastupnicima 47 zemalja Vijeca Europe. Nizozemska, Grcka, Porugal i Spanjolska nedavno su nametnuli potpunu zabranu tjelesnog laznjavanja, sto znaci da je danas 18 zemalja clanica Vijeca Europe izabralo ovakav stav.

 

Vrata raja, u kojemu je rasla batina, su se zatvorila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zgodno...

 

Još kad bi se zaštiti dostojanstva djeteta pridodalo i sličnu popularizaciju glede verbalnog "kažnjavanja" koje duljom ili učestalijom uporabom "kvalifikacijskog" nazivlja, što nerijetko podrazmjeva i klasifikaciju mentalne retardacije pa nadalje u širokom spektru "maštovitosti" osoba koje ga rabe, predstavlja sustavane udarace na dostojanstvo djeteta i direktnu štetu po njegovo samopouzdanje i samosvijest...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija