Jump to content

rasprava za 18.06.2008g.g hitno tražim savjet


bojan501

Preporučene objave

ukratko.1998g.gpodnijeta tužaba od starne t-com za neplaćene račune.bez opomene i pozivanja.ovrha suda donesena 1999.g. u 11 mjesecu 2007.g. dobivam rješenje o ovrsi i spise na kućnu adresu.do tada ništa.ulažem žalbu ,usvaja se i ročište zakazano za 18.06.2008.predmet stoji u ladici suda osam godina.molio bih savjet kako se braniti na sudu i na što se pozvati.

zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

navedi točan datum kad je T-Com podnio tužbu i kada je dospjelost tih računa koje nisi platio? Dakle, T-Comovi računi sada dospijevaju na naplatu 20.u mjesecu za prethodni mjesc, dakle račun za 4. mj dospijeva na naplatu 20.05.

Kada su ti tvoji računi dospijeli na naplatu i kada je tužba podnešena, točan datum?

 

ako je razlika između datuma dospijeća tih računa i datuma podnošenja tužbe više od godinu dana, nastupila je zastara.

 

svakako uloži prigovor zastare za potraživanja T-Coma, jer sud na to ne pazi po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojan501 je napisao:

dospijeće plaćanja 20.07.98

20.08.98.

20.10.98

20.11.98.

zaprimljeno u općinskom sudu 06.07.1999.g.

 

pravovremeno je podnešena tužba, treba samo vidjeti koliki je apsolutni rok zastare (mislim da je sad 10 godina, neka me netko ispravi ako griješim, e sad treba i vidjeti koliki je apsolutni rok zastare bio prema Zakonu o obveznim odnosima iz 1998. i je li možda ovaj gore rok bio kraći (sada je 1 godinu). ti se svakako pozovi na zastaru na raspravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li se mogu pozvati na to što je predmet stajao u nekoj ladici cca 8 godina,tražiti ispis zvanih brojeva u što sumnjam da imaju iz 98 godine,jer da sam u to vrijeme bio pozvan od bilo koje strane možda bih mogao dokazati plačenim uplatnicama računa ali nakon 8 godina mi je to nemoguće jer ih ne posjedujem.ako me tada nisu mogli naći kako su me sada našli i to je upitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako...od zastare ništa. Podnošenjem prijedloga za ovrhu zastara je prekinuta, te ista ne teče sve dok je u tijeku postupak, a ponovo počinje teći kada postupak završi, i to iznova. Potraživanje inače nije bilo zastarjelo ni prilikom pokretanja prijedloga za ovrhu.

 

To što je predmet bio namakan u nekoj ladici dugi niz godina nije do T-coma, već do suda, i T-com bi htio svoje pare što prije ali eto...ako počnete o tome mogli bi se iznenaditi kada se sudac nađe uvrijeđen jer to nađe kao napad na njega osobno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojan501 je napisao:

jutros došao na sud i nije se pojavio nitko iz t-com-a.sutkinja kaže" tužba se ima smatrati povučenom od strane t-com-a".eto valjda sam imao sreće.

 

eto sad si siguran da ti dug neće doći na naplatu :-D jer, ako sad ponovno ulože tužbu (nakon povlačenja, tužitelj može opet podnijeti tužbu), sad ih sprječava zastara :-D

čestitam! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija