Jump to content

Neuredna dostava


Cifi

Preporučene objave

U predmetu je problem s dostavom okrivljeniku pod 1. Naime, na sudu su kazali kako je isti strani državljanin, imao je branitelja, ali odvjetnik, kao sljednik odvj. društva koje je prestalo postojati da nije u kontaktu s okr. pa da mu tako nije izdao niti punomoć za zastupanje te je podneskom izvijestio sud kako se okrivljenik nalazi izvan EU, ali ne zna točno gdje. Da li se može predložiti sudu određivanje pritvora i izdavanje tjeralice? Ili da sud od Interpola zatraži provejru adrese? (radi se o kaznenom djelu iz čl. 272.st.3. Kz-a, do 10 g.-obvezan branitelj) :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

Možete li malo detaljnije objasniti?! Okrivljenik pod 1. koji je strani državljanin i čija se adresa ne zna, trebao bi se ispitati kao svjedok u tom drugom predmetu, ako se postupak razdvoji tako da ne bi bilo dobro razdvajati postupak. Da li međunarodnu provjeru adrese ili tjeralicu i pritvor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još nešto, kako je branitelj otkazao punomoć, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora do 10 g, to okrivljenik mora imati branitelja i prije nego mu se odredi pritvor. Da li će mu sud postaviti branitelja pa zakazati raspravu i onda na sjednici odrediti pritvor? Okrivljenik nije dao iskaz u istrazi jer je bio u bolnici na liječenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija