Jump to content

Suspektno djelovanje Fonda za naknadu oduzete imovine


Merlin

Preporučene objave

Fond za naknadu oduzete imovine dobije presudu Općinskog suda u svezi povrata nacionaliziranog stana) i, više od 2 tjedna PRIJE nego je istekao rok žalbe na presudu (u postupku su i umješači u spor, nasljednici prvog reda) dostavlja tužitelju, tj. bivšem nositelju stanarskog prava, obavijest koliko love mora uplatiti za otkup. Iako bi i brucoš s pravnog faksa u presudi odmah uočio dvije bitne stvari zbog kojih je tužitelj, prema odredbama ZSO, pravo na otkup stana davno popušio, pravnici iz Fonda to ne vide i, Fond se na presudu NE žali. (ili je u igri nešto drugo?)

 

Na presudu Opć. suda mi, umješači u spor ulažemo žalbu s čvrstim argumentima, i Županijski sud u samo MJESEC dana, donosi rješenje kojim potvrđuje prvostupanjsku presudu, s doslovce dvije rečenice, otprilike: s obzirom da se tuženik (Fond) nije žalio, smatramo da je sve u redu!! I ovdje se nameće pitanje: da li im se nije dalo gnjavit (tko će čitat 16 gusto tipkanih stranica za tamo neki mali stančić), ili su išli po automatizmu, ako se Fond nije žalio onda je valjda sve ok ? Ili moj advokat nije dobro napisao žalbu?

 

Ako sam dobro shvatio svojeg advokata, slijedi revizija na Vrhovnom sudu, ali mora još razmisliti, nije siguran da se to isplati.Valjda mi nema srca reći da i oni odlučuju po principu " mi vjerujemo svojim kolegama, sigurni smo da su dobro odlučili, itd.

 

Također, sve sugestije za kakvog vrsnog advokata iz ovog područja -jer kanimo mijenjati odvjetnika - su dobrodošle. Naime, slutim da će tu biti malo više posla i da još nije sve izgubljeno? Znam da je teško pobijati presudu na najvišoj instanci, ali, ipak, dobar majstor zanata...

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija