Jump to content

o raspolaganju pokretninama u vlsnistvu grada


anika7

Preporučene objave

rijec je o prodaji imovine jls, konkretno pokretnine.

za nekretnine ZV(cl. 391.) kaze: da nekretninu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave njezino poglavarstvo može otuđiti ili njom na drugi način raspolagati samo na osnovu javnom natječaja i uz naknadu utvrđenu po tržnoj cijeni;

 

zakon o lokalnoj i podrucnoj (regionalnoj samoupravi) kaze

 

Članak 67.

Sve pokretne i nepokretne stvari te imovinska prava koje pripadaju jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave čine njezinu imovinu.

Jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave mora upravljati, koristiti se i raspolagati svojom imovinom pažnjom dobrog domaćina.

 

nista nigdje ne kaze o nacinu raspolaganja pokretnina..

zanima me nacin prodaje pokretnina u vlasnistvu jls?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da se prema čl. 4. Zakona o proračunu izrada i izvršavanje proračuna temelji na načelima zakonitosti, učinkovitosti, ekonomičnosti i transparentnosti, i za prodaju nekretnina potrebno je javno objaviti natječaj kojijće biti dopstupan većem broju zainteresiranih, a grad na taj način ima mogućnost stjecanja većih prihoda.

 

Prema čl. 35. ZAkonu o vlasnitštvu i drugim stvarnim pravima, stvarima u vlasništvu JLS raspolaže, upravlja i koristi se poglavarstvo, ako posebnim zakonom nije drukčije određeno.

 

Uz potrebnu odluku o otuđivanju sredstava, treba imati u vidu eventualna ograničenja (npr. vrijednosna za zaključivanje ugovora) predviđena Statutom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija