Jump to content

Zahtjev za skrbništvo malodobnog djeteta -kako napisati


sutina

Preporučene objave

Pod nadzorom sam centra i živim sa kćerkom sam,supruga se odselila u drugi grad kod mame ima petnaest dana.

Odselila se iz razloga što je morala ići na psihijatrijski tretman po nalogu psihijatrice koja je radila provjeru obiteljski sposobnosti, supruga ne želi ići i priča da ja tribam ići pošto sam bio u ratu i imam invalidnost-napomena meni je nalaz bio uredan.

Od dana kad se odselia svaki dan mi primi pravnicima,novinarima,policijom provjerava šta kuham gdje izlazimo zove susjede i.t.d.

Zvala je centar svaki dan da mi oduzmu djete iz neznam koji razloga.

Centar me danas nazvao i rekla je da pod žurno tribam dati zahtjev za skrbništvo za malodobnu kćer na sud i kopiju pridati u centar rok utorak.

Neznam kako napisati dali mi može tko pomoći ili da tražim pravnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutina je napisao:

Centar me danas nazvao i rekla je da pod žurno tribam dati zahtjev za skrbništvo za malodobnu kćer na sud i kopiju pridati u centar rok utorak.

Neznam kako napisati dali mi može tko pomoći ili da tražim pravnika.

 

Vi i sada jeste skrbnik svom malodobnom djetetu,kao i vaša supruga, dok joj pravomoćnom sudskom odlukom nije isto oduzeto.

Temeljem čl 114.Obiteljskog zakona sud će u izvanparničnom postupku roditelja koji zlorabi ili grubo krši roditeljsku odgovornost, dužnosti i prava, lišiti prava na roditeljsku skrb.

Postupak za lišenje prava na roditeljsku skrb dužan je pokrenuti centar za socijalnu skrb,a može ga pokrenuti drugi roditelj, dijete ili sud po službenoj dužnosti u određenim okolnostima.

 

Prema tome,iako se iz vašeg pitanja sa sigurnošću ne može utvrditi da se radi o oduzimanju prava na roditeljsku skrb vašoj supruzi,za pretpostaviti je da je upravo to posrijedi

 

Izvanparnični postupak,ako želite,pokrećete sami ili će to na osnovi utvrđenih činjenica učiniti po službenoj dužnosti centar za socijalnu skrb.

 

Zakon ne nevodi točan i precizan rok za pokretanje takvog izvanparničnog postupka,nego se postupak pokreće čim budu ispinjeni uvijeti iz čl.114.st.2 ObZ-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija