sarabella objavljeno: 11. srpanj 2008. objavljeno: 11. srpanj 2008. Udajom sam došla živjeti u muževu kuću koja je pola pola sa njegovim bratom. Suprug i brat se dogovaraju o raspodjeli tako da bratu pripadne zemljište a suprugu kuća koja je u jako lošem stanju i očekuje je kompletna rekonstrukcija od temelja do krova. Pošto smo u braku i financije su zajedničke i samim tim i ulaganje u tu nekretninu. U slučaju razvoda ( ako bi došlo) kakvo je moje pravo s obzirom da će suprug biti vlasnik. Molim Vas odgovor jer me zanima kako zakon štiiti žene u tom slućaju. Citiraj
Floki odgovoreno: 11. srpanj 2008. odgovoreno: 11. srpanj 2008. U slučaju razvoda ti bi trebala dokazivati da si ulagala u tu kuću (u tu svrhu čuvaj račune), pa bi onda kasnije mogla zahtijevati muža da ti isplati onoliko koliko si ti uložila. Citiraj
sarabella odgovoreno: 14. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 14. srpanj 2008. Kad se s bratom razdijeli i i bude vlasnik kuće da li ja imam pravo od njega tražiti da budemo zajednički suvlasnici imovine? Baš krasno cijeli život da radiš i ulažeš a onda moraš čuvati račune za dokaz. Što je sa svim poslovima koje žena obavlja a nema za njen rad računa. Citiraj
Gringo odgovoreno: 15. srpanj 2008. odgovoreno: 15. srpanj 2008. "Što je sa svim poslovima koje žena obavlja a nema za njen rad računa." Draga gospođo ovaj dio morate riješiti sa svojim suprugom oko podjele kućanskih poslova ili ćete mu ispostavljati račun za sve što obavite ili se niste trebali udavati. Uostalom da živite sami vjerovatno bi obavljali kućanske poslove pa kome bi onda za tako nešto ispostavili račun? Citiraj
sarabella odgovoreno: 18. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 18. srpanj 2008. Recimo da se idem sada rastati nakon 7 g. braka. Kuća je još uvijek pola,pola od supruga i njegovog brata. Koje ja imam pravo nakon razvoda i da li mi muž može uzeti dijete. On je često agresivan i viće pred djetetom, ima ponekad i alkoholnih ispada, i nakon svega mi prijeti da u slućaju rastave mi nebi dao dijete. Samo prijetnje, psihićko, verbalno a i fizički. Kako se prijetnje ubojstvom uvažavaju pravno? Molim Vas odgovor. Citiraj
Floki odgovoreno: 18. srpanj 2008. odgovoreno: 18. srpanj 2008. Prijetnje ubojstvom morate prijaviti da bi se postupak mogao provesti po tom kaznenom djelu. Citiraj
newbie odgovoreno: 18. srpanj 2008. odgovoreno: 18. srpanj 2008. sarabella je napisao: (...)da li mi muž može uzeti dijete (...) i nakon svega mi prijeti da u slućaju rastave mi nebi dao dijete. U slučaju razvoda o ovome odlučuje Sud, uzevši ili ne uzevši u obzir htijenja pojedinog roditelja a u skladu s dobrobiti djeteta. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.