Jump to content

hitno trebam savjet i pomoć!!!!!!!!!!!!!!


dobrica31

Preporučene objave

U braku sam 2,5 god. bez djece. Podnijela sam tužbu za rastavu braka te je rasprava 22.7.2008.

Imam nekoliko pitanja pa ako je moguć što brži odgovor.

1. Možemo li se rastati 22.7.2008. ako se suprug ne pojavi na glavnoj raspravi toga dana s obzirom da sam ja podnijela tužbu i zahtjev za razvod?

2. Imamo stan kupljen na kredit, na moje ime, plaćam ga trajnim nalogom. Kupljen je 3 mjeseca prije sklapanja braka.Njegovi roditelji pomogli u kapari u iznosu od 7000 eura kao i moji ali nema nigdje papirnatog dokaza.

Zanima me ima li on pravo na taj stan?

Ako ima, odlučila sam ga prodati. Moram li imati njegovu suglasnost za prodaju?

Još uvijek živimo zajedno jer ne shvaća da se rastajemo i ponaša se kao da se to njemu ne događa pa me zanima kako ga izbaciti iz stana jer nemam namjeru živjeti s njim nakon 22.7.2008.

Veliko hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je stan kupljen prije stupanja u brak, nije bračna stečevina pa muž nema pravno pravo na njega.

Razvod na ročištu 22.7. - jok. To je moguće kad nema djece i razvod je sporazumni. Ja sam imala takvo iskustvo i bilo je jako lijepo, sve gotovo za 5 minuta.

A s izbacivanjem iz stana mislim da teško ide. Treba se tražiti nalog za deložaciju, to dugo traje i ne ide dok ste u braku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marija_1495 je napisao:

Ako je stan kupljen prije stupanja u brak, nije bračna stečevina pa muž nema pravno pravo na njega.

 

Ne bih se složio s takvom konstatacijom jer iz postavljenog pitanja prozlazi da je navedeni kredit za stan otplaćivan ( a možda se i još otplaćuje) za vrijeme trajanja bračne zajednice novcem proizišlim iz rada jednog (a možda i oboje supružnika) i u tom dijelu predstavlja bračnu stečevinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo upadam ko proleter,jer me zanima sto se dogada kad se sluzbeno razvede a stan kupljen koji mjesec pri vjencanja velikom vecinom otplacivan u braku i ostaje jos recimo otplatom na kredit jos 1-2g.u grubo,(jos se zivi zajedno kao i gore navedeno ne shvacajuci ozbiljnost situacije)da li ona strana na kojoj nije stan i sudjelovala je u skoro cijeloj otplati stana jer je ranije bio brak na divljaka(nije bila prijavljena na istoj adresi al boze moj ima dovoljno svjedoka da je zivila od prvog dana u tom stanu). Ima li prava na jednaku polovicu stana,kao bracna stecevinu, pored toga sto nema racuna na njezinom imenu al je u vecini i u velikom djelu davala i sudjelovala u otplati ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija