Jump to content

služnost puta


Teae

Preporučene objave

svaki suvlasnik smije izvršavati glede cijele stvari sve ovlasti koje ima kao nositelj dijela prava vlasništva bez suglasnosti ostalih suvlasnika, ako time ne vrijeđa prava ostalih suvlasnika, dakle suvlasnik bez obzira na služnost može koristiti suvlasničku nekretninu pogotovo ako se radi o dijelu nekretnine koji služi samom korištenju nekretnine kao što je put

Inače služnost prestaje sjedinjenjem, dakle ne može se niti osnovati ako je vlasnik poslužne nekretnine ujedno i vlasnik povlasne nekretnine!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Dakle, ako sam dobro shvatila, suvlasnik nekretnine A(kuće i dvorišta), a koji posjeduje ujedno i nekretninu B (kuću i dvorište) koja graniči sa nekretninom A i do koje nema puta osim kroz dvorište A, ne može upisati služnost prolaza u z.k. u korist nekretnine B a na teret nekretnine A, premda se naravno tim prolazom nekretnine A može neometano koristiti jer je suvlasnik iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija