Jump to content

Prekoracenje brzine


Rush

Preporučene objave

23:50 vracao sam se iz Dubrave prema gradu. Na dijelu gdje se prode semafor na okretistu , krenuo sam prema stadionu. Policija me zaustavila prije sljedeceg semafora i pokazali mi da sam vozio 74 km/h ogranicenje 50 km/h. Kazna 500 kuna. Dok je pisao kaznu, priblizavala su se kola Hitne pomoci, vozili su isto 74 (sto mi je malo cudno) i samo su im rekli smanjite brzinu i produzili su normalno, znam da cjepidlacim, ali i oni moraju postivat zakon(hitna nije imala rotirku upaljenu ni nis).Ovo mi je prvi prekrsaj, zurio sam kuci(strogi starci, a i auto je od starog). Student sam druge godine, i nekako cu morat platit ovu kaznu. Sta mi savjetujete da napisem u prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada je kazna za počinjeni prekršaj do 500 kn, a što kod tebe jest, možeš tražiti da ti se zamijeni za rad za opće dobro na slobodi - kojeg vjerojatno nikad nećeš dobiti. No prvi korak je prigovor, pa ćeš na Prekršajni sud, pa će ti sutkinja potvrditi tu kaznu i dobit ćeš još možda 100 kn sudskih troškova. Na tu sudsku odluku napišeš žalbu - student, ovo, ono (to isto kažeš i na ročištu kod sutkinje) i predložiš - (možeš i njoj) zamjenu za rad za opće dobro na slobodi.

Eto, ukratko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

Kada je kazna za počinjeni prekršaj do 500 kn, a što kod tebe jest, možeš tražiti da ti se zamijeni za rad za opće dobro na slobodi - kojeg vjerojatno nikad nećeš dobiti. No prvi korak je prigovor, pa ćeš na Prekršajni sud, pa će ti sutkinja potvrditi tu kaznu i dobit ćeš još možda 100 kn sudskih troškova. Na tu sudsku odluku napišeš žalbu - student, ovo, ono (to isto kažeš i na ročištu kod sutkinje) i predložiš - (možeš i njoj) zamjenu za rad za opće dobro na slobodi.

Eto, ukratko.

 

Ovo gore tek nakon molbe da ti novčanu kaznu promjene u pisano upozorenje, koju možeš dobiti jedanput na godinu ako je kazna ispod 1000 Kn. Pišeš Molbu (nikako Žalbu) nadležnoj PU i navedeš broj "slučaja". Moraš se pozvati na:

Članak 294. ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

...

(5) Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.

(6) O izrečenim mjerama pisanog upozorenja ministarstvo nadležno za unutarnje poslove vodi evidenciju.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čemu vrijeđanje, deltacro?

 

Članak 45.

 

(1) Ako počinitelj prekršaja kojem je izrečena novčana kazna ili globa u visini do 500,00 kuna u cijelosti ili djelomice ne plati izrečenu novčanu kaznu ili globu sud će donijeti odluku da se neplaćena novčana kazna ili globa s pristankom počinitelja zamjenjuje radom za opće dobro na slobodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

BrumBrum, ovo je iz ZOSPC-a, ja sam mislio na Zakon o prekršajima (po novom, Prekršajni zakon), nema li tamo takva odredba? Nedavno sam čitao stari Zakon o prekršajima i ta mi se odredba urezala u pamćenje.

 

To stoji, ali koliko se sjećam, u Prekršajnom nema te odredbe o pisanoj opomeni, ali je bila još u ona dva predhodna od zadnjeg ZOSPC-a (popularnom 0,5%). :neznam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

nikoga ja osobno nisam prozvao niti uvrijedio,samo dajem podršku @ BrumBrum je u pravu.... osoba nemora biti s nekom titulom da ispada najpametniji....... kad bi se svi potpisivali s nekim titulama baš bi bila komedija !!!!!! :kavica:

 

a jeste li Vi, gospodine umirovljeni policajče (tako Vam stoji u profilu), koji se ne potpisujete zvanjem, primijetili da Brum i ja govorimo o različitim stvarima? Da ne polemiziramo oko iste? I jeste li primijetili odredbu koju sam naveo? Ili ste na nju zažmirili?

 

Nevermind. :vrti:

 

p.s.

ja nikada nisam tvrdio da sam u pravu samim time što sam pravnik.

uostalom, koliko pravnika, toliko i različitih mišljenja.

A ako Vas i dalje bole oči i glava od mog potpisa ili mojih postova, kliknite X u gornjem desnom uglu Vašeg računala i riješit ćete se glavobolje u jednom potezu. :sudac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pametan se na ovom portalu nemora javnosti prikazivati koju je školu završio ili koju titulu nažalost ima (kao ti )........

pozivat se da govoriš kao što je predhodnik napisao stvarno je bolesno ,jer nema nimalo sličnosti u odgovoru kojim je rečeno da isti zatraži pismeno upozorenje svezi prekršaja.... te gluposti što sebi neki različito tumače nemaju veze no ipak pametuju.................

glede onoga X na kompu,mislim da bi ti prije svega trebao izbrisati onu tvoju glupost u potpisu tako nebi svojim glupostima provocirao ostale.... siguran sam da tu ima jako puno poštenih idaleko više školovanijih osoba od nekog napuhanog dipl.pravnika ...

-ako nekoga zanimaš može pogledati tvoj profil no isticanje kod komentara je uistinu jadno......... :kavica:

---- nema više diskusije s tobom.....adio :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je gospodine shvatiti odgovor od korisnika kad se sve svodilo na tzv. prepucavanje što mi je stvarno žao.Mislio sam da na ovoj stranici toga nema ali...

Ja da sam na vašem mjestu ja ne bih "molio" jer se ipak radi o prekoračenju brzine za 20 km, ja bih se žalio samo trebate znati s cim vas je policajac snimio.

Znate li Vi da sam ja snimljen pri brzini od 72km i to me je snimio sa onim "pištoljem".Za deset minuta je moj kolega naletio na iste..Možete li pogoditi kolko je brzo vozio?....pa 72km ka ja.Čudno i zanimljivo,.

Cuo sam poslije da se može ručno ukucati brzina,i naravno za one naizgled brže vozače, to je njihova brzina.

Sretno sa žalbom a molbu zaboravite ili radije platite. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet Vam je da ubuduće kod tih "sitnih" prekršaja najprije pokušate policajca zamoliti na licu mjesta da li Vas može ipak "pustiti", a naročito ako Vam je ovo stvarno prvi prekršaj. Govorim iz vlastitog iskustva jer mi se dogodila prije par mjeseci slična stvar, a umjesto 50 km/h ja sam vozio 84 km/h. Znate onu poslovicu "Umiljato janje dvije majke siše" :-D

Sad već kada je kazna pisana, postoji Vam mogućnost pisanja spomenute molbe ili da pokušate kaznu preinačiti u rad za opće dobro na slobodi.

Inače kod takvih prometnih prekršaja postoji još nekoliko "caka". Najprije zbog nesavršenosti "pištolja" Policija u pravilu tolerira deset posto brzine. Znači vi ste vozili po tome oko 65 km/h, a ne 72 km/h. Nadalje, ako je riječ o prometnici gdje se promet regulira semaforima ili za pješake postoje nadvožnjaci ili podvožnjaci, u svakom slučaju bi se trebalo tolerirati tako neznatno prekoračenje brzine.

No, Vi pokušajte jedno po jedno, pa ako ne uplali na lijep način, onda u žalbi spomenite možda neke od stvrai koje sam vam naveo.

Sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eh sigurno su policajci baš čekali da kazne obojicu i to brzina 72km/h.. ok.ti si dobio zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja tvog vozila,tamo sve treba pisati..... uređaj za mjerenje brzine marke : ? tip ? ser.broj ?,brzina,vrijeme prekršaja,način snimanja brzine,na kojoj udaljenosti je prekršaj zabilježen i tolerancija kojom se smanjuje brzina poradi tolerancije na mjerni uređaj -10 km/h do 100 km/h i -10 % preko 100 km/h,vaša primjedba, potpis osvl.osobe sa brojem certifikata o osposobljenosti rada sa mjernim uređajima.... ako je to sve isto kao i kod vašeg prijatelja onda nikad nije kasno do sve dostaviti nadležnoj PP ili unutarnjoj kontroli MUP-a i sve se provjeri.... ovakva naklapanja i iznošenje nekih priča bez dokaza su bezobrazna ,a nadasve i kažnjiva....

 

------- istina je da se na laser pištolju može ukucati brzina ,ali ta brzina koja se ukuca ona je granična brzina kojom se dopušta kretanje vozilima na nekoj dionici puta,sve što je više od te ukucanje brzine laser zabilježi,te na displeju očita brzinu kao i udaljenost na kojoj je utvrđena brzina,i nakon toga ako je ukljucen zvučni signal uređaj zvučno upozorava onosno pišti.. postoji moguće da se iskljući zvučni signal poradi štednje baterije no to je dopušteno....

 

-- ako vam policajac pokaže na uvid brzinu i na displeju ima predznak - 72 km/h znaci da je brzina izmjerena u odlasku....

 

--ako nema na displeju udaljenost u metrima snimljene brzine onda je uređaj namješten za rad na koju brzinu da se aktivira,što znači da policajac nepravilno rukuje odnosno odmah uzmite broj značke i prijavite OKC najbliže PU gdje se nalazite jer možda neki uistinu varaju ljude ali to treba prijaviti i utvrditi...

 

- na kraju ova tolerancija za mjerni uređaj se samo kod nas prakticira dok vani kad budete imali priliku da vas zaustave nečete imati ništa umanjeno,provjerite i budete znali sve....

.........................................................

kiša,magla,snijeg i temp.ispod 0 nema mjerenja brzine laserom,a neprakticira se ni multanova....

 

sretno i oprezno !!!!!!!!!!!!

zatražite obvezno kod zaustavljanja certifikat o ispravnosti uređaja,pogledajte markicu o baždarenju na uređaju,serijski broj uređaja i usporedite onaj sa zapisnika, zatražite od policajaca uvjerenje o osposobljenosti za rad s mjernim uređajima on vam to mora sve dati na uvid..............

-- neke postaje imaju i ispis sa laser pištolja no to ovisi o kompletu uređaja kako je kupljen...

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija