Jump to content

prava zaštićenog najmoprimca


cukar

Preporučene objave

Poštovani,

primjetila sam da niste baš veseli ovakvim temama,ipak postavljam pitanje svima koji su voljni pomoći mi sa svojim znanjem.

 

Zaštićeni sam najmoprimac (ugovor sklopljen sa gradom) već godinama, konstantno imam izuzetno velikih problema sa jednim stanarom. Podnijela sam i prijavu za uznemiravanje, svašta samo da pokušam sebe zaštit jer iako ugovor glasi "zaštićeni najmoprimac" zaštita ne postoji. Mene se ne ubraja kao stanara, ja sam stalno i uvijek meta napada u svim oblicima kršenja reda, mira, zakona u zgradi. Doslovce sam počela hodati na prstima uz stepenice. Molim Vas ako netko ima ikakva saznanja o tome koje su moja prava, koliko ja mogu izbivati iz stana jer eto godišnji su odmori, a ja opet nemogu ići na more jer se bojim da će me se kao i prošle god. prijaviti da ne živim u stanu. Ovo nije neka muljaža za sve Vas koji ne volite najmoprimce ovo je stvarno istina.

 

Hvala Vam!

 

:hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nitko ti ništa ne može.Izgubiti stan možeš samo ako ne plaćaš stanarinu duže vrijeme ili ako te nema,mislim,više od šest mjeseci.Prodati ga ne možeš,a niti datu u najam,kao ni iznajmljivati sobu.Ako imaš djecu,niti njih nitko ne može potjerati kao zaštićene najmoprimce...To nije vlasništvo,ali je jako dobra zaštita...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Položaj zaštićenih najmoprimaca reguliran je Zakonom o najmu stanova. Također, prava i obveze proizlaze i iz ugovora kojeg ste kao zaštićeni najmoprimac sklopili s gradom.

 

Općenito, kao zaštićeni najmoprimac, imate pravo na posebnu najamninu - zaštićenu najamninu. Otkaz ugovora o najmu stana možete dobiti samo na temelju točno utvrđenih razloga, a koji su zakonom taksativno navedeni. Kao zaštićeni najmoprimac imate pravo prvokupa. Isto tako, imate pravo uporabe zajedničkih prostorija, dijelova i uređaja zgrade nužnih za korištenje stanom te pravo korištenja zemljišta koje služi zgradi. Ako je određeno ugovorom, onda imate i pravo uporabe i drugih zajedničkih prostorija, dijelova i uređaja zgrade.

 

Status zaštićenog najmoprimca ne pruža Vam zaštitu od uznemiravanja od strane ostalih stanara zgrade. Zaštitu od takvih postupaka morate tražiti na drugi način, a vidim da ste to i učinili (prijavom uznemiravanja).

Nitko Vas nema pravo "izbaciti" iz stana. Vi ste ugovor sklopili s gradom, a ne s nekim od stanara. Prema tome, jedini tko Vam može otkazati ugovor o najmu stana jest grad, a i to iz točno utvrđenih razloga.

 

Ne brinite, slobodno idite na more. :palac:

Barem ćete se odmoriti od osoba koje Vam zagorčavaju život. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija