Jump to content

Izvanredni otkaz i kaznena prijava


mataferck

Preporučene objave

Bio sam zaposlen u "cestama" kao vozač ralice.Dobio sam izvanredni otkaz i protiv mene je podnesena krivična prijava s obrazloženjem da sam krao gorivo,tj.da su računi iz INE nevjerodostojni,a naš kontrolor u firmi nikada nije alarmirao veliku potrošnju goriva.

Sada se protiv mene vodi postupak,sve je na početku,još nije bilo saslušanja.Nisam kriv,tvrdim.Što me dalje slijedi,molim sve koji imaju iskustva da mi malo pojasne i pomognu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To opet ovisi o tome za koje će vas kazneno djelo teretiti. Obično općinski državni odvjetnik predloži uvjetnu osudu s određenim rokom kušnje u svom optužnom aktu, te ako priznate učin djela, sud vam može izreći samo kazneu koju je predložio državni odvjetnik. Ako osporavate i ulazite u dokazni postupak, sud više nije vezan prijedlogom državnog odvjetnika i ako nađe da ste krivi, može vas osuditi i na goru kaznu. Ovisno, dakle, za učin kojeg kaznenog djela ćete biti optuženi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično se izriče ili novčana kazna ili kazna zatvora (kada zakon propisuje mogućnost kažnjavanja na jedan ili drugi način), dakle, uglavnom se jedno odabire, što ovisi o svim elementima kaznenog djela, olakotnim i otegotnim okolnostima i drugim elemetima, te o sucu koji tu kaznu izriče.

 

Što će se (eventualno) Vama odrediti, ne mogu precizirati jer ne znam za što će Vas (ako uopće bude) državno odvjetništvo teretiti.

 

Kada se izriče uvjetna kazna, to znači da će Vam sud izreći kaznu zatvora u određenom trajanju, ali uz rok kušnje opet u nekom određenom vremenu. Dakle, ukoliko u tom roku kušnje ne počinite novo kazneno djelo, ostajete uvjetno kažnjeni, dakle, na slobodi.

Ukoliko pak počinite, uvjetna osuda se opoziva a vi idete u zatvor na onoliko koliko vam je određeno u sudskoj presudi.

 

U Vašem slučaju, ako doista niste postupali protupravno, i ako su računi na koje se pozivate autentični i odgovaraju istini, možda će državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu i uopće neće poduzeti progon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija