mataferck objavljeno: 31. srpanj 2008. objavljeno: 31. srpanj 2008. Bio sam zaposlen u "cestama" kao vozač ralice.Dobio sam izvanredni otkaz i protiv mene je podnesena krivična prijava s obrazloženjem da sam krao gorivo,tj.da su računi iz INE nevjerodostojni,a naš kontrolor u firmi nikada nije alarmirao veliku potrošnju goriva. Sada se protiv mene vodi postupak,sve je na početku,još nije bilo saslušanja.Nisam kriv,tvrdim.Što me dalje slijedi,molim sve koji imaju iskustva da mi malo pojasne i pomognu. Citiraj
Floki odgovoreno: 31. srpanj 2008. odgovoreno: 31. srpanj 2008. Glede kaznene prijave - provođenje kriminalističke obrade i eventualno kaznenog postupka ako se protiv vas podnese optužni akt. a glede otkaza, pitanje je što vi želite? osporavati otkaz ili ne? Citiraj
mataferck odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Ja sam vec na drugom poslu,i ne mislim se vracati u staru firmu,ali me zanima šta će se dalje događati,šta ako me optuže,kazna??? Citiraj
Floki odgovoreno: 1. kolovoz 2008. odgovoreno: 1. kolovoz 2008. To opet ovisi o tome za koje će vas kazneno djelo teretiti. Obično općinski državni odvjetnik predloži uvjetnu osudu s određenim rokom kušnje u svom optužnom aktu, te ako priznate učin djela, sud vam može izreći samo kazneu koju je predložio državni odvjetnik. Ako osporavate i ulazite u dokazni postupak, sud više nije vezan prijedlogom državnog odvjetnika i ako nađe da ste krivi, može vas osuditi i na goru kaznu. Ovisno, dakle, za učin kojeg kaznenog djela ćete biti optuženi. Citiraj
mataferck odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Hvala na odgovoru.Znate li konkretnije ako se ostane samo na tom uvjetnom kažnjavanju šta to znači,kolika kazna novčana itd? Citiraj
Floki odgovoreno: 1. kolovoz 2008. odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Obično se izriče ili novčana kazna ili kazna zatvora (kada zakon propisuje mogućnost kažnjavanja na jedan ili drugi način), dakle, uglavnom se jedno odabire, što ovisi o svim elementima kaznenog djela, olakotnim i otegotnim okolnostima i drugim elemetima, te o sucu koji tu kaznu izriče. Što će se (eventualno) Vama odrediti, ne mogu precizirati jer ne znam za što će Vas (ako uopće bude) državno odvjetništvo teretiti. Kada se izriče uvjetna kazna, to znači da će Vam sud izreći kaznu zatvora u određenom trajanju, ali uz rok kušnje opet u nekom određenom vremenu. Dakle, ukoliko u tom roku kušnje ne počinite novo kazneno djelo, ostajete uvjetno kažnjeni, dakle, na slobodi. Ukoliko pak počinite, uvjetna osuda se opoziva a vi idete u zatvor na onoliko koliko vam je određeno u sudskoj presudi. U Vašem slučaju, ako doista niste postupali protupravno, i ako su računi na koje se pozivate autentični i odgovaraju istini, možda će državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu i uopće neće poduzeti progon. Citiraj
mataferck odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Hvala,hvala,javim se ako dobijem poziv. Citiraj
Floki odgovoreno: 1. kolovoz 2008. odgovoreno: 1. kolovoz 2008. mataferck je napisao: Hvala,hvala,javim se ako dobijem poziv. Onda se ja nadam da se nećete javiti Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.