Jump to content

Naplata parkinga u Njivicama


Karlozg

Preporučene objave

Jedna stvar me muči. U Njivicama na Krku (a vjerujem da nije jedino mjesto u Hrvatskoj) primjerice kraj kampa su gdje god ima mjesta napravili parking zone, čak nisu ni označene adekvatno i na svakom mjestu, a čak nisu ni označena mjesta. A sve je navodno privatno vlasništvo kako sam kasnije saznao.

 

Način na koji oni kradu ljude je da im za kotač jednostavno stave blokadu i nema micanja dok ne platite 100kn. Moje pitanje je:

 

Nije li to kršenje osnovnih ljudskih sloboda, može li netko tko je pravna osoba (mislim da to smije samo policija), prisilno naplatiti ti kaznu?

 

To je meni isto kao da vas netko negdje zaustavi, kaže da je iz te-i-te firme, izmisli neku priču da ste nešto skrivili, drži vas sat vremena i kaže vam da vas neće pustiti dok ne platite 100kn.

 

Mislim da oni to ne smiju raditi. Kome se mogu obratiti u vezi toga?

 

Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlično, stvarno ste mi odgovorili na sve nedoumice. Pazite, sve se to realno događa, pred očima javnosti, policije i grada, a opasno se ruši ne Zakon, već ono što je po Ustavu.

 

Nevjerojatno.

 

Istu stvar sam vidio i u Rovinju, ali ne znam detalje.

 

Kad Vam u Zagrebu pauk odnese auto, tom prilikom prisutan je i policajac pa sve nekako ima smisla.

 

Da budem iskren, kad mi se to dogodilo, sa mnom je bio jedan gospodin diplomata koji je nakon žućne jednosatne rasprave i objašnjavanja Zakona inkasatorima (ako ih mogu tako nazvati) uspio ishoditi da ne platimo kaznu.

 

Ne znam koji je najbolji način da se to riješi. Mislim da ćemo pisati svim važnijim institucijama (a njegovo će pismo možda imati puno moćniji utjecaj), a probat ćemo kroz medije dići 'prašinu'. Znam da se teško s rogatima bosti, ali možda nešto uspijemo napraviti i zaustaviti takav bezobrazluk.

 

Ako znate najefektiniji način kome pisati a da ima moćan odjek, možda nekoj vandržavnoj instituciji, europskoj uniji...

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija