marija_1495 objavljeno: 6. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 6. kolovoz 2008. Nisam sigurna bi li ovo išlo pod nasljedno ili obiteljsko pravo. Elem, ako je osoba za vrijeme braka naslijedila 3/4 jedne nekretnine, to je onda samo njeno vlasništvo i ne dijeli je s mužem u slučaju razvoda. No, ako za vrijeme trajanja braka otkupi tu preostalu 1/4 nekretnine koju je naslijedio netko drugi to će biti bračna stečevina, ne? I onda, u slučaju razvoda, muž će imati pravo na 1/8 te nekretnine. Jesam li u pravu? Unaprijed hvala na odgovoru - dosta je DA. A ako nisam u pravu, bila bih zahvalna na obrazloženju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. muž će imati pravo na jednu polovicu od jedne četvrtine, dakle odgovor je DA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Thanx! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Zanima me još nešto. Ako bi osoba stekla tu jednu četvrtinu od konkretno svoje sestrične darovnicom, tad muž ne bi imao pravo na udio u nekretnini, iako je darovanje nastalo za vrijeme braka. Jesam li u pravu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Ako je sestrična vlasnica te četvrtine, onda DA. Ako je vlasnica neka druga osoba a tebi sestrična daruje nešto što nije njezino, onda NE. Nitko ne može raspolagati sa više prava nego što ih sam ima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Naravno - vlasnice su 3/4 moja frendica, 1/4 njena sestrična. Frendica bi od svoje sestrične otkupila tu 1/4, a i ova želi prodati, no moja frendica ne želi da joj muž u slučaju razvoda ima udjela u toj nekretnini. Pa sam se dosjetila te darovnice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.