Jump to content

Molio bih pomoc!


stipo_m

Preporučene objave

Proljece 92 stupio sam u HVO u rodnom Jajcu do jeseni te iste godine do pada grada.Izbjegao sam u Hrvatsku sa obitelji gdje sam potrazivao osobne dokumente za sebe i obitelj.Nakon 10 dana dobio sam poziv u HV gdje sam se i odazvao te sam otisao na juzno bojiste gdje sam proveo 5 mjeseci i dobio PTSP i tad sam demobilisan od strane HV-a.S dva ratna puta ja do dan danas nista nisam ostvario.Bez zaposlenja sam i bez ikakvih primanja.Prvostupanjska komisija mi je dala 40% u 9mjesecu posle godine i do dan danas cekam drugostupanjsklo rjesenje.Sa dvoje djece bez primanja tesko je zivjeti kao bivsi hrvatski branitelj.Molio bih hrvatske branitelje i sve nadlezne osobe koji su imali slicnu situaciju da mi kazu sto da radim dalje i da rijesim svoj status..Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj izgubiti nadu, za sve moraš biti uporan, ako i na tren odustaneš propašće ti sve ,zato nemoj odustajati, jer ima onih koji su odustali od svega jer nisu imali više živaca za komisije i hodanja od vrata do vrata pa kada su krenuli ponovno u rješavanje statusa nisu više imali nikakva prava. Ti češ dobiti svoje kad tad ,a do tada probaj se snaći za primanja nekim poslićem pa makar i na crno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Strpljenja, strpljenja, puuuuuno živaca, naoružaj se strpljenjem i živcima nema druge. Jedan smo rat dobili sada smo u drugom " ratu " i to onom težem protiv administracije. Nema predaje samo naprijed.

 

I ja čekam 2. stupanjsko rješenje o hrvi još od 10 mjeseca prošle godine.

 

Od zgrade ministarstva, do zgrada komisija, zgrada bolnica i tako u krug, od vrata do vrata i tako u krug.

Ako se pojedinac ne izbori za svoja zakonska prava neće nitko drugi umjesto njega. A to traje i traje i traje godinama....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Tvrtkovoj sam dobio odbijenicu zato sto nemam 2 stupanjsko ,a ocito da se moze otici u mirovinu i s 1stupanjskim samo ja ne znam jesam li bio na pravoj adresi..ocito da nisam jer me gospoda u Tvrtkovoj tako ljubazno primila kao da sam ja pucao na Hrvatsku drzavu,a ne branio ju.A PTSP imam od 93g. kada ni pokojni ministar Susak nije priznao. Zanima me imaju li neka druga vrata koja ja mogu otvoriti osim Tvrtkove??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa vjerovatno si promašio vrata jer neznam kako si dobio odbijenicu. u kojoj formi je napisana? za odlazak u invalidsku mirovinu nije potreban status hrvi.

da li ti je doktor om pripremio dokumentaciju i socijalni radnik sa mjesta zadnjeg zaposlenja i to sve predao u područni ured mirovinskog.malo pojasni sve to jer još jednom ponavljam da ne možeš dobiti odbijenicu za postupak umirovljenja samo zato što nemaš status hrvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od mirovinskog sam dobio zakljucak sljedeci:U povodu prijedloga izabranog doktora medicine primarne zdravstvene zastite od 10.3.2008 pokrenut je postupak za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja na temelju invalidnosti osiguranika.

U provedenom je postupku,na temelju nalaza i misljenja ovlastenog vjestaka,br dn.395/08 od 24.4.2008. ustanovljeno da kod osiguranika nije nastupila invalidnost,ni profesionalna nesposobnost za rad ni opca nesposobnost za rad,vec da je potrebno nastaviti daljnje lijecenje i medicinsku rehabilitaiju osiguranika jer je:

 

a)bolest u fazi lijecenja po psihijatru i psihologu

 

S obzirom na to da kod osiguranika nije nastupila invalidnost,vec je potrebno nastaviti daljnje lijecenje i medicinsku rehabilitaciju osiguranika,u skladu s clankom 131.stavkom4.. Zakona o opcem upravnom postupku (Narodne novine broj 53/91-skraceno ZUP), valjalo je obustaviti postupak i rijesiti kao u izreci ovoga zakljucka.

 

Predao sam svu medicinsku dokumentaciju i 1stupanjsko rijesenje s 40% i formulare od izabranog lijecnika pa me zanima sto sam ja jos trebao predati??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijeći se i dalje i skupljaj lječničku dokumentaciju, pa za određeni period opet isti postupak.

 

A priznata invalidnost kao hrvi-u nema nikakve veze sa danjom radnom sposobnošću osobe. Osoba može biti hrvi 20 % i više i biti i dalje radno sposobna ako tako odluče vještaci u HZMO. Tako da nema veze status hrvi-a s mirovinom, hoću reči osoba ne mora biti umirovljena ako ima priznat status hrvi a može, isto tako može biti umirovljena i bez statusa hrvi ako ispunjava zakonske osnove.

 

Pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle to nije odbijenica niti je uzrok nedostatak II-stupanjskog rješenja rvi. kao što kompa veli nastavak liječenja i kad prikupiš novije dokumentacije i dobiješ II-stupansko rvi ideš na obnovu postupka. jedino što ti je sad potrebno jest strpljenje jer ostvarivanje vojne mirovine je sve teže ali ne i nemoguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

stipo_m je napisao:

Konacno sam dobio II stupanjsko rjesenje pozitivno 40% privremeno na godinu dana.Sada me zanima da mi moje kolege pomognu kakva ja daljnja prava imam jer mi moja pravnica nikakva objanjenja nece da da.

 

Imate pravo na dodjelu dionica u visini postotka,pravo na umanjenu telefonsku pretplatu u fiksnoj mreži,besplatne uđbenike za djecu,te oslobođenje od plačanja participacije,uvečani koeficijent kod ostvarivanja mirovine te još neka na lokalnoj razini za što se najbolje raspitati u HVIDR-i u mjestu prebivališta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stipo_m je napisao:

Postovani kolega

ja stvarno nisma upucen u daljnja dogadanja da bih ostvario nekakva novcana primanja i imam li pravo sa ovim svojim papirima ostvariti mirovinu jer sam invalid 40% 8 skupine-T238b. Ako slucajno znate adresu od udruge oboljelih od PTSP u Sesvetama molim vas da mi javite. Unaprijed hvala!

 

Naravno da imate pravo na mirovinu ako ispunjavate uvjete za istu.

 

Javite se u HVIDR-u u svojem mjestu boravka te se učlanite ukoliko želite-tamo ima pravnica koja če vam napisati zahtjev za dodjelu dionica bez naknade(besplatno)

Sakupite svu lječničku dokumentaciju od zadnjeg vještačenja(predupostavka je da ste nastavili sa lječenjem) te ju odnesite svojem izabranom lječniku opče prakse te neka vam on napravi ponovnu obradu za IK po završetku istu predajte ponovo na mirovinski i čekajte poziv vještaka.

 

Usporedno sa time a do donošenja rješenja o mirovini možete u Uredu državne uprave-pododsjek za Hrv. braniteje podnjeti zahtjev za opskrbninu koju vam dalje rješava referent u istoj te če vas savjetovati što je sve potrebno od dokumenata

 

P.S.Poznata mi je zadnja akcija HV u 10.mjesecu 95.g. Šipvo-Jajce-Mrkonjić Grad

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija