Jump to content

Što je važnije? Kuća ili mir


karmen73

Preporučene objave

Molim za savjet. U postupku sam sporazumnog razvoda braka no nismo se uspjeli sporazumjeti oko imovine.Situacija je slijedeća: suprug i ja smo za vrijeme braka dohranjivali njegovu tetu (treće koljeno) no ugovor o dohranjivanju nismo uspjeli napraviti jer je teta iznenada preminula. Najbliži tetini rođaci su se na ostavinskoj raspravi odrekli kuće u muževu korist jer su znali kakva je situacija. Kuća je bila u izrazito derutnom stanju te smo ju prije nego što smo uselili kompletno renovirali. Kakva su moja prava jer suprug uporno inzistira da se iselim, no ja ne želim jer se bojim da ću ostati "kratkih rukava". Krediti koje smo dizali za adaptaciju su bili gotovinski. Jedan je na meni, jedan na njemu. Koja su moja prava u ovom slučaju? Zaista bih se htjela što prije iseliti iz te kuće jer u njoj nemam mira a opet se bojim da ću sa djetetom završiti bez ičega tj. sa kreditom na ulici. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnica i za detalje bi trebala pitati za savjet stručnjake svog posla,ali...ne bi trebali iseljavati dok ne saznate svoja prava,jer se tada tumači kao da ste dobrovoljno iselili i tu nema povratka.S obzirom na vlastita ulaganja u tu kuću,a kredit je nepobitan dokaz,sigurno je da imate neka prava...bar povrat tog iznosa kredita i sl.Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija