Jump to content

reklamacija povrat novca


Ivac

Preporučene objave

Prije tri dana u Importanneu sam kupila majicu za 150 kuna na sniženju. Nisam previše gledala na cijenu, jer majica mi se jako svidjela i htjela sam ju, bez obzira što je vrlo tanka (skoro poput gaze) i odmah sam bila svjesna da joj je cijena, makar i na sniženju, previsoka.

Prije nošenja sam ju preprala lagano u omekšivaću, a kada sam ju stavila na štrik bila je puna rupa oko šavova. (oprana je na ruke i bez obzira što mi neki tvrde da previše omekšivaća može izazvati oštećenja na odjeći, nisam stavila previše)

Reklamirala sam ju naravno, jer se to nije smjelo dogoditi, a pogotovo ne nakon prvog laganog pranja. U dučanu su mi rekli neka ju zamjenim za nešto drugo, ali mi se ništa drugo nije svidjelo, nisam imala namjeru na silu kupovati nešto tek toliko jer te novce nisam našla na cesti i sumnjala sam u kvalitetu bilo čega više u tom dučanu. Htjela sam natrag svoje novce. Šefica toga dučana rekla je da mi ne može vratiti novac jer roba je već bila oprana pa ju ne može ponovno prodati, a i da ne vraća novce za robu koja je na rasprodaji.

Dok tražim savjete razno raznih institucija voljela bih da mi netko s foruma tko ima slično iskustvo ili je pravno dobro potkovan da mi da neki savijet.

Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako ako nekoga zanima...

Našla sam i odgovore i rješenje problema.

Članak 5 zakona o zaštiti potrošaća. Imam pravo insistirati na povratu novca što sam i učinila. Na kraju sam saznala da je vlasnica butika koja mi, u početku, nije htjela vratiti novac naišla na sličan problem u Lacoste dučanu. Naime sinu je kupila majicu koja se nakon pranja rastegla. Eto kako ti se sve loše odbije o glavu. Sad ja njoj objašnjavam njezina prava kao potrošaću. :-P

Totalna ironija, ali glavno da sam ja dobila svoje novce natrag. Na žalost kod nas su ljudi još uvijek slabo upućeni u svoja prava pa često odustanu kada ih neki samouvjereni trgovci odbiju pri reklamaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija