Jump to content

prometna nesreća


mate123

Preporučene objave

Kao vozač motocikla doživio sam prometnu nesreću koja se dogodila na sljedeći način,dakle vozeći motocikl zaobilazio sam vozila koja su bila u koloni sa njihove lijeve strane ne izlazeći iz svoje prometne trake dolaskom na križanje(ja sam se nalazio na glavnoj cesti-cesta sa pravom prednosti prolaska) vozač automobila koji je ulazio sa desne sporedne ceste od mog smjera kretanja(i automobila u mojoj prometnoj traci)udario me sa desne strane ,e sad policajac na uviđaju mi je rekao da ću ja dobiti prekršaj za pretjecanje kolone, dok je vozač automobila krivac za prometnu nesreću i da ću na osiguranju moći zatražiti normalno odštetu za razbijeni motor nikakvih 50% 50% krivnje nego da je on kriv 100%,pa me zanima da li mi netko može potvrditi da će to tako biti na osiguranju,već sam dobio kaznu za pretjecanje(2000kn i 3 mjeseca zabrane :vrti: ) ali policijskog uviđaja još nema,ustvari buni me to što sam dobio kaznu a on mi je rekao da nisam kriv za prometnu.

evo puno hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može ti nitko potvrditi da će to biti upravo tako, već ti mogu izraziti sumnju da će to biti drugačije, upravo onako kako navodiš, sa podijeljenom odgovornošću.

 

No samo ti normalno zatraži odštetu, pa pričekaj što će se dogoditi, pa nam javi koliko (i da li) su te postotaka odrapili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo ti postavi odštetni zahtjev, pa pričekaj njihov odgovor. Može biti da će umanjiti dio temeljem tvoje suodgovornosti, može biti da neće. Ovisno o njihovoj procjeni mehanizma nastanka štetnog događaja opisanog u zapsniku o očevidu.

 

Javi kad se izjasne, pa ćemo ti ovdje pokušati procijeniti situaciju, samo traži po mogućnosti pismeno i detaljno obrazloženje, naime oni imaju običaj takve situacije rješavati sa dvije riječi i jednom brojkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tja sad si mi dao misliti, ja sam bio uvjeren da će sve biti OK jos me policajac par puta uvjeravao da neću imati nikakvih problema na osiguranju te jos da će mi možda napisati kaznu za pretjecanje da će vidjeti i tako, a sad i kazna i ne znam sta će ispast na osiguranju,svejedno hvala na pomoći i upozorenju što me možda čeka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo uspio sam pokupiti zapisnik i sad evo sta je u njemu,dakle nema nikakvog zapisa o pretjecanju u niti jednom njegovom dijelu,NO u njemu stoji da je počinjen prekršaj:nepoštivanje prednosti prolaska iz članka 57. stavak 1.(u kojem stoji: Na raskrižju cesta ISTE VAŽNOSTI ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustiti vozilo koje nailazi s njegove desne strane) sad prometna se dogodila na točno način na koji sam opisao(ja sam se kretao cestom D-8 u Omišu a automobil se uključivao na nju) dakle ja sam se nalazio na glavnoj cesti 100%,50 metara prije dolaska na raskrižje u mom smjeru kretanja nalazi se znak spajanje sporedne ceste pod pravim kutom sa desne strane,dok kad se prilazi raskrižju iz suprotnog smjera stoji znak glavna cesta,jel moguće da se radi o policijskoj pogrešci ili STO???? :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odeš i još jednom provjeriš raskrižje.

slikaš fotoaparatom ili mobitelom,da se vide znakovi koji označavaju cestu s prednošću prolaza.

priložiš slike u eventalnoj žalbi.

po tvom opisu i navedenom članku ako su ceste iste važnosti

nemože biti znakova koji označavaju križanje glavne ceste sa sporednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma otišao sam i provjerio znakovi su tamo 100% sa strane odakle sam ja dolazio stoji prometni znak (A05 SPAJANJE SPOREDNE CESTE POD PRAVIM KUTOM S DESNE STRANE

Označava blizinu raskrižja na kojem se cesta s prednošću prolaska spaja sa sporednom cestom s desne strane.) dok kad se kreće istom cestom iz suprotnog smjera stoji znak (C08 CESTA S PREDNOŠĆU PROLASKA

Označava cestu ili dio ceste na kojoj vozila imaju prednost prolaska prema vozilima koja se kreću cestama što se križaju s tom cestom ili dijelom ceste),izludili su me.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija