Jump to content

parking na neoznačenom mjestu za parking


yanna

Preporučene objave

Daklem, parkiran je auto pored ribnjaka. Svi znamo koliko je lako tamo naći parking.. Parkiran je, kako su napisali komunalci, na Ribnjak 10 te je time počinjen prekršaj i moramo platiti kaznu od 300 kn. Problem: tamo nije obilježeno mjesto za parkiranje duž cijele ulice. Unatoč tome auti su danonoćno tamo sparkirani. Mi smo dobili kaznu iako auti ispred nas nisu. Mi smo tamo sparkirani jako često i ovo je prvi put da smo dobili kaznu. Molim uputu o pravnom lijeku :).. Da li je po zakonu (ne)dozvoljeno parkiranje na neoznačenom mjestu? Ukoliko je, da li se mogu vaditi na to da nisam ja vozila ja a ne znam tko je (kolike su šanse da će to proći)? Da li su moguće smiješne priče da smo ostali bez benzina nasred ceste i odgurali auto na to mjesto, otišli na langov trg sa kanisterom i dočekala nas kazna? Ima li borba protiv komunalaca smisla :)?

Unaprijed hvala dobrim ljudima koji troše vrijeme na moj parking..

I moram žalbu predat najkasnije u ponedjeljak :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kzna je od komunalnog redara..nije parkiran na zelenoj površini već na nogostupu. nema nigdje znaka zabrane. također nije na kolnom ulazu. nema iscrtanih parkirnih mjesta niti je određena zona. tamo stalno svi parkiraju i sad je krcato autima. ja sam svojedobno parkirala tako auto u zvonimirovoj jer nije bilo iscrtano pa onda ne moram platiti i smijem parkirati i nisam nikada dobila kaznu. jesu to oni meni gledali kroz prste ili ja nisam bila u prekršaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cudno da su samo vas kaznili. Medjutim prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama:

Članak 82.

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:

1) na obilježenome pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od 5 m od tog prijelaza i na prijelazu biciklističke staze preko kolnika,

.

.

10) na nogostupu i pješačkoj zoni,

.

.

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 10. ovoga članka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom.

.

.

.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 1. do 11. ovoga članka.

 

Jedino nisam siguran da li komunalni redari mogu kaznjavati na osnovi ovog zakona ili imaju svoje pravilnike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako se rado o Ribnjaku u ZGB, onda nije peostalo 1.6 m.

 

Ali, još ste dobro prošli, jer po Banderasu, u ZGB se bilo koji automobil može premjestiti u Strojarsku, ako je parkiran na nogodtupu, pa makar ima i više od 1.6 m. (ZGB propisu). Dakle, bolje 300 Kn nego 500 ili 300+500

 

Veselite se, jer ste dobro prošli, prijatelja mi diglo ispred NSBa, bio je valjda još 3 metra slobodnog pločnika i ode 500Kn.

 

A u ZGB komunalni redari mogu pisati prijave za pogrešno parkiranje.

 

Tko voli život u ZGB, mora to i platiti. Uostalom, što je 300 Kn prema 2000 E za m2 u ZGB?????

 

Ja sam rođeni zagrebčanin, ali nakon 17 godina "razvoja" grada po lijevim i desnim gadonačelnicima, jedva čekam da iz njega odem. Vama savjetujem isto. Prodajte stan za dobre novce nekom, i otiđite na neko normalnije i mirnije mjesto, ako možete.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija