Jump to content

zlostavljanje psihijatrijskih pacijenata


marryah

Preporučene objave

prilikom proslave kćerkine diplome i prvog zaposlenja pozlilo mi je jer sam pomiješala pivo i tablete.uplašena kći je pozvala susjede a oni hitnu pomoć. ta me je odvela u bolnicu "sveti ivan" poznatiju kao jankomir i premda sam im objasnila da imam bolest mozga organske etiologije tj. da sam prespavala ili čak prohodala oko 5 - 6 manjih moždanih udara i da me presele na odjel koji se time bavi a nalazi se u krugu bolnice nisu me htjeli pustiti sa zatvorenog odjela. ukinuli su mi dosadašnju terapiju propisanu od naših najeminentnijih stručnjaka a o fizičkim mukama - vezivanju, čupanju kose, šopanju trulom hranom da i ne govorim. možda bih mogla spomenuti da sam kod dolaska bila dehidrirana i nisam mogla dati urin pa su mi sestre donijele kateter i tek kad su počele izvlačiti mjehur (možda je bilo nešto drugo jer je jedna upitala "šta je ovo" a druga shvatila da zaista nemam kap urina u sebipotrpale su sve natrag uz riječi "neka to ostane drugoj smjeni na brigu" itd itd usrdno Vas molim da mi netko preporuči odvjetnika koji se bavi liječničkim greškama jer ja više nikad neću biti ista osoba. unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marryah, nažalost Vaš slučaj nije usamljen. Strašne stvari, posve protuzakonite, se rade po psihijatrijskim ustanovama, nije to samo u američkim filmovima, već i ovdje kod nas. Evo jedan slučaj pacijentice koju drže u Vrapču mjesecima, s pogrešnom dijagnozom shizofrenije (nema simptoma), kljukaju antipsihoticima (pogrešni lijekovi, masa nuspojava), a samo zato jer ju je tamo strpao muž zlostavljač, alkoholičar, no s dobrim vezama u policiji i političkom establishmentu na lokalnoj razini. Nedavni slučaj Mirjane Pukanić svrnuo je pažnju javnosti na taj problem.

Savjetujem Vam da Vaš topic objavite u Ponuda i potražnja - Tražim pravnu pomoć, jer sad ste u Radnom i socijalnom pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija