Jump to content

ovrhe na mirovinska primanja


Kalist

Preporučene objave

Molim Vas za pravnu pomoć kako ispravno postupiti po Izjavama o suglasnosti za zapljenu mirovinskih primanja i prisilne naplate dospjelog duga.

Naime prilikom obustava na mirovinu prati se prednosni red prema primitku administritavnih zabrana, a tako i zahtjeva za prisilnu naplatu dospjelog duga. Nailazim na slučaj gdje se dva ovrhovoditelja pozivaju na čl.178 st.1 Ovršnog zakona. Potpisane su izjave o suglasnosti zapljene cijelog iznosa osim kod prisilne naplate gdje je izjava potpisana na 1/2 mirovine. Međutim ovrhovoditelj koji šalje prisilnu naplatu tumači kako ima prednost ispred administrativne zabrane koja je prije urudžbiranai kao takva je prije na redu naplate.Navodi čak ako ima prostora i cca 100 kn do 1/2 mirovine da se postupi po tomu.Što je ne moguće pratiti toliki broj korisnika a proram za to ne postoji.Ovime Vas molim za pomoć, da li prislna naplata ima prednost ispred zabrane koja je došla prije obzirom da ju ovrhovoditelj tumač kao sudsku ovrhu. A u oba slučaja je sva dokumentacija ovjerena kod javnog bilježnika.Molim Vas da uvažite ako sam nešto nejasno i možda na krivi način prezentirao obzirom da sam ekonomist. Hitno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Niti nakon toliko pregleda, sada je 74, nema odgovora.

Izgleda da je to vruća tema i nitko ne zna kako postupiti.

Što si radio ništa , što si napravio ništa - odnosi se na čl.178 Ovršnog zakona a i na promjene u lipnju ove godine. Objavljeno u narodnim početkom srpnja, ne znam koji broj, ali nikakve koristi. Stranke lude, banke i ŠKZ i svi ostali zajedno s sudovima imaju svoju teoriju ali nitko neće napismeno dokumentirati na osnovu ćega će se ekonomist pozvati. Kako svi imaju veliki broj kredita i socijalno stanje je loše, ne treba se iznenaditi kada budemo "anđeli". Obećavaju nam to već neko vrijeme a uz medije koji prenose današnju stvarnost, mogu birati načine.

Polako ali dolazi. U našoj službi je već bio jedan napad i više ozbiljnih prijetnji gdje je sudjelovala i policija.

Ne znam, stvarno ne znam ali su nam potrebna jasna pravila a ne da svtko vodi svoju politiku i na kraju "tehnička služba" dobije po repu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne mogu vjerovati, da i dalje nema nikoga tko želi pomoći odgovorom, ili nekom drugom sugestijom.

Nakon 23 dana hrvatski pravnici (odvjetnici,sudci) ne žele ili ne znaju pomoći.

Odnosno, zakon nije isti za svakoga, zar ne?

Bez obzira na toliko jasno napisan ovršni zakon i interne upute, koje ne idu u prilog "gazdi", u ovomu slučaju HPB-i. Ipak, kako bi kolegica rekla, "oni" su prejaki i morat ćemo postupiti nezakonito, a nitko , opet kažem i iz naše središnjice ne želi se pismeno očitovati.

Dalje sam bez komentara.

Zapjevajmo na kraju ovoga, na čega stavljam točku i na sve što se događa u državi;

 

" ....uzalud vam trud svirači, za drugog su dunje žute...."

 

P.s. Mislim da znam rješenje na kraju, a to je ikona poruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija