Jump to content

Zašto takva strka oko trgovačkog? Take it easy!


Tommy

Preporučene objave

Ljudi, ma nema frke oko trgovackog! Dovoljna je Petroviceva knjiga ''Osnove prava društava'', a ima i još jedna dobra knjiga, koju se može nazvati Novi ZOO i ZTD u malom, a stvarno se zove ''Praktikum trgovačkog prava'' autorâ Deše Mlikotin-Tomić i dr. (pa i mog kolege Josipa Štajfera), u izdanju Sinergija-e. Tamo imate izvatke iz novog ZOO-a i ZTD-a za gotovo svaki pravni institut iz građanskog i trgovačkog prava, i pitanja za ponavljanje iza toga. Uspoređujući sadržaj te knjige npr. s ispitnim pitanjima prof. Petrić i gđe Damjanović - ta knjiga je pravi pogodak! Inače, kupio sam ju u Profil Megastoreu, a vjerujem da se može kupiti i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Dobro, knjiga nije baš jeftina, ali je, za konkretne potrebe pravosudnog, bez premca.

 

Ma, kolege, ja bih se trebao brinuti najviše oko trgovačkog jer sam vježbenik na trgovačkom sudu i mogli bi me rešetati ZTD i Stečajni zakon, a stečaj mi nije baš privlačan.

 

Zato, take it easy.

 

JEDNO MALO IZNENAĐENJE: kada sam slušao 22.09. pravosudni, prof. Petrić je pitala ispitanicu, doslovno: ''Kolegice, odgovarate li ovo pitanje (a pitanje, mislim da je bilo u vezi prava osobnosti iz novog ZOO-a, ali ne izravno to pitanje, nego nešto drugo - nap. Tommy) po novom ZOO-u?''.

Dakle, novi ZOO polako ali sigurno ulazi u igru.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daj molim te nemoj radit frku ljudima koji sad izlaze na ispit i pripremaju se po starom ZOO-u.

I ti kao pravnik valjda trebaš znat da nema laganog ili sporog ulaženja ZOO-a u igru nego od kada stupa na snagu 01.01.2006. počinje se ispitivat.

Ja pitala na seminaru par puta i rekli od 01.01.2006.

Inače sve mi se čini da je cura odgovarala i nekaj pobrkala pa ju je onda Petrićka koja i ovak slovi ko "dobar" ispitivač pitla jer odgovara po novm ili straom ZOO-u.

 

Polakše sa svojim iznenađenjima jer mogu samo pokolebat i obeshrabrit ljude koji izlaze na ovaj rok!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zadnjih godinu-dvije godine bilo je puno velikih promjena i novih zakona pa nisu odmah isli "dzonom". Npr. kod zanje novele ZPP-a cak su prvo vrijeme nakon stupanja na snagu tolerirali i stali ZPP jer su ljudi mjesecima ucili po njemu. Evo i jedan Vicic nije inzistirao na novom ZPPu dva mjeseca nakon stupanja na snagu novele ZPP-a.

 

Zato bez panike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Konačno malo ohrabrenja, nisam stigla vidjeti danas tu Tommy-evu knjigu, ali se i od same pomisli ježim, zar pored sve literature sad i nova knjiga iz trgovačkog, vjerojatno "tanka" kao i sve ostale....Nadam se da neću pokleknuti svom uvjerenju da mi ona ne treba!

Usput, kad smo spomenuli ZOO zna li tko izlazi li možda novi Vedriš-Klarić?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi, nije mi uopće bila namjera stvarati frku oko trgovačkog i novog ZOO-a. Uistinu, novi ZOO se ispituje od 01.01.2006., dakle, ni u snu prije. Pa ni prof. Petrić ga sasvim sigurno ne ispituje niti će ga ispitivati prije.

 

Ako niste primijetili (oprostite na tonu, ali to je primjerena reakcija), većina ispitivačâ građanskog i trgovačkog ispituje nešto što bi se moglo nazvati općim znanjem građanskog i trgovačkog prava, dakle, Klarićevu i Petrovićevu knjigu.

 

Uostalom, na seminaru za odvj. vježbenike, kojeg sudački vježbenici formalno nemaju pravo polaziti, već godina govore gotovo točno što sve ispituju iz svih područja ispita, pa me pomalo čudi ovakva neupućenost.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

''Praktikum trgovačkog prava'' autorâ Deše Mlikotin-Tomić i dr. (pa i mog kolege Josipa Štajfera), u izdanju Sinergija-e. Tamo imate izvatke iz novog ZOO-a i ZTD-a za gotovo svaki pravni institut iz građanskog i trgovačkog prava, i pitanja za ponavljanje iza toga.

Knjigu možete pronaći na www.superknjizara.hr i cijena joj je oko 200 HRK :-)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija