Jump to content

Pravo na nekretninu u 2.braku


Amare

Preporučene objave

Molim savjet, objašnjenje, koja su moja prava(ukoliko ih imam)u sljedećoj situaciji: udala sam se 2.put u 10. mjesecu 2007. Suprug i ja sada živimo u njegovoj obiteljskoj kući koja još nije prepisana na njega, ali po dogovoru njega, njegove sestre i majke- bit će uskoro, na ostavinskoj raspravi nakon očeve smrti koji je jedini bio vlasnik kuće. Mi renoviramo tu kuću od 6. mjeseca 2007. (dakle, par mjeseci prije sklapanja braka), kredit od 30 000 eura digla sam ja (ujedno sam i jamac suprugu) jer je on bio kreditno nesposoban (pola plaće odlazi na dugove njegove bivše supruge). Kuća je stara 45 godina, bila potrebna kompletne renovacije, na selu je(njena vrijednost je bila, zajedno s dvorištem) najviše oko 20 000 eura. Sada, naravno, vrijedi puno više. Imam li moralno i svako drugo pravo tražiti, s obzirom na ulaganja (kredit, otplaćivanje suprugovih dugova) da se polovica kuće prepiše na mene nakon što on postane vlasnik? I što u slučaju rastave braka (nezgovno pitanje, ali oboje imamo djecu iz prvih brakova, pa je pitanje važno)- na što imam pravo? U kakvom su nasljednom pravu moja djeca iz 1. braka (maloljetna) u slučaju moje smrti? Također, vlasnica sam stana u gradu. U slučaju moje smrti, tko nasljeđuje taj stan? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u slučaju rastave braka nemaš pravco na kuću jer kuća je dar ili nasljeđe ali imaš pravo tražiti povrat uloženog u kuću,zato čuvaj rečune iuguvor o krediti.

tebe nasljeđuje muž i djeca što znači da djele stan,ukoliko ne napraviš darovni ugovor u korist djece.

muža nasljeđujete ti i njegova majka ako nemate zajedničke djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija