Jump to content

Obaveza izrade UPU-a


mcgreg

Preporučene objave

Imamo građevinsko zemljište u izgrađenoj građevinskoj zoni (prema GUP-u)izrađivač GUP-a je za naš dio odredio obavezu izrade UPU-a, s obzirom da se radi o izgrađenom građevinskom području da li je nepostojanje UPU-a razlog za neizdavanje lokacijske tj. rješenja o uvjetima gradnje?

 

Napominjem da u GUP-u i u odluci o izradi UPU-a nije navedena zabrana izdavanja dozvola, čl. 127 Zakona o prostornom uređenju i gradnji?

 

Na seminarima je posebno napominjano da se ne može blokirati izdavanje rješenja i dozvola radi nepostojanja UPU-a za područja koja su unutar zona izgrađenog građevinskog područja.

 

Naime unutar našeg dijela GUP-a postoji velika površina neizgrađenog građevinskog zemljišta ali i dio izgrađenog građ. zemljišta.

 

Ima li ko kakvo tumačenje ili nešto pismeno o tome. :-?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo bi pogledati Odredbe za provođenje GUP-a (dakle, tekstualni dio plana) i u njemu bi, pored pobrojanih urbanističkih planova uređenja, trebala postojati evenutualna zabrana izdavanja rješenja i lok. dozvola.

Ako toga nema, onda je gradnja dozvoljena.

U načelu, ako je riječ o izgrađenom građevinskog području naselja, obično se dozvoljava gradnja prije donošenja UPU-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u GUP-u ne postoji pozivanje na čl. 127 ZPUG , a općina je i donijela odluku o izradi UPU-a i opet se nisu pozvali na mogućnost zabrane....

 

čl 75 ZPUG eksplicitno veli da obveza je izrade UPU-a za neizgrađena građ. područja?

 

Inače taj žup. ured za urb. je poznat po tome da ne izdaje dozvole ali ne izdaje ni rješenja o odbijanju ni ništa slično. Ljudima prolaze godine da ne mogu ništa graditi ali ni žaliti se ni slično....

 

Na jedovite jade smo isforsirali da nas barem odbiju pa da možemo se žaliti na ministarstvo jer inače predmet stoji i ne mrda.... u prošloj god. izdali su za predmetnu općinu dvije (2) građ. dozvole, izvođači propadaju ali nikoga to ne dira?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija