Jump to content

Alimentacija - sud - zakazivanje ročišta


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Sve vas skupa lijepo pozdravljam.

Prošli tjedan završio mi je porodiljni dopust i napokon sam počela opet raditi. Imam prekrasnu curicu od godinu dana koja je sad krenula u vrtić.

Obraćam vam se naravno jer imam problem, te tražim bilo kakav savjet koji bi mi pomogao.Nadam se da vas nreću umoriti ali napisala budem što kraće mogu.

Živim u Varaždinu,sa ocem djeteta bila sam zajedno kroz cijelu trudoću, mada se ne može reći da smo živjeli zajedno jer je dolazio može se reći svaki drugi dan do mene gdje smo naravno uređivali si stan ali on nikako da se preseli kod mene. Kasnije sam saznala da je imao vezu sa još jednom curom u isto vrijeme, a kao odlazio je radit i po noći i svakako a ja glupača povjerovala. No, šta je tu je....

Kada sam prekinula vezu, bio mi je poslao na tekući račun 3 x 500kn za malu, poslije više ništa s tim da sam sve za dijete počevši od izdajalice u rodilištu do kinderbeta, nosiljke, odjeće, hrane sve sama financirala.Angažirala sam odvjetnika da napiše tužbu i pošalje na sud. Sud je relativno brzo njemu to poslao nazad da odgovori na tužbu radi alimentacije međutim gospodina nije bilo na radnom mjestu pa nije primio poštu, a adrese stanovanja stalno mijenja (podstanar)pa ga je na adresi stanovanja teško pronaći. Druga dostava je bila uspješna te je primio tužbu 26.08. sa rokom od 15 dana da odgovori na tužbu. Advokat je provjerio, sutkinja nije željela reći da li je on odgovorio na tužbu, samo je rekla da ima neke slučajeve iz prošle godine i da makar se radi o alimentaciji da nema protekcije za zakazivanje ročišta.

Pitam se da kolko dugo mora se čekat da se samo ročište zakaž? Pa naravno onda se gospodin ne pojavi na tom ročištu i sl....šta dalje? da li netko takvima može stat na kraj?

Šta je sa neplatišama alimentacije (pitam jer znam da ne bude plaćao i kad bude imao rješenje), da li je stupio na snagu Zakon da država plaća alimentaciju pa se njega tereti? Da li može kazneno odgovarati?

 

Lijepo molim tko je upoznat sa tim ili ima kakva saznanja, sličan problem da mi se javi, može i na mail.

 

 

Lijep pozdrav svima! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osobno: tuzba predana u 11-om mjesecu, a prvo rociste odrzano tek nakon 8 mjeseci.

 

u međuvremenu sam osobno poslala i pozurnicu :))

 

ono drugo ce bolje netko drugi odgovoriti, ali znam da presuda moze biti donesena i da se on ne pojavi, a postati pravomocna moze i da ne bude uredna dostava (visi na nekom zidu na sudu).

 

tek 6 mjeseci nakon pravomocne sudske presude ili unutar 9 mjeseci da 6 nije platio, ides na czss. lose je sto oni daju samo 50 % zakonski minimalnog iznosa. imas dijete predskolske dobi, to je oko 420 kuna/mjesecno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija