Jump to content

molim pomoć - Diners club


orioniks

Preporučene objave

Moj spor s Diners clubom je nastao 2000 god. kada sam kao korisnik poslovne i bussines kartice i suvlasnik tvrtke koja je zapala u teškoće, dobio preknjiženje duga tvrtke prema diners clubu na svoju privatnu karticu na osnovi solidarnog jamstva. Pristao sam na preuzimanje duga koji sam prouzročio korištenjem svoje diners club kartice ali sam se usprotivio priznanju duga drugih korisnika/suvlasnika tvrke a koja su ukupno teretila samo moju karticu. DC je pokrenuo ovršni postupak, riješenje je primila moja mama dok sam bio službeno odsutan i prošao mi je rok za žalbu na isto. Diners club mi ne želi uopće odgovoriti na pitanje zašto je i dug drugih suvlasnika/direktora/koriskina DC kartice preknjižio samo na moju jer sam iz ugovora uspio shvatiti da svaki od nas pojedinačno solidarno jamči svojom karticom za troškove koje je počinio bussinec carticom a ne da jedan garantira i za ostale. Stvari su mi se dodatno zakomplicirale kada sam pronašao virmanske uplate i uplatnice HP-a sa iznosima i datumima koje DC nije knjižio na analitičkoj kartici,na to mi se isto tako nikada nisu htjeli očitovati. Stvar mi dodatno otežavaju i drakonske kamate koje obilno prelaze zakonske od 15 % god. pa mi je tako dug od 15.000 kn u periodu od 7 god. porastao za 20.000 kn kamata plus 3.000 napuhanih sudskih troškova pa je 2007 iznosio skoro 39.000,00 kn. Na sve to DC mi ne želi dati odgovor jer se drže ovrhe na koju nisam uspio reagirati.

Stvarno bih bio iskreno zahvalan ako bi mi netko mogao dati bilo kakav savjet, jer sam u teškoj financijskoj situaciji gdje nalazim poslove koje sam prisiljen obavljati na crno pošto mi je DC blokirao i tekući račun a kući imam dvoje straih roditelja o kojima moram voditi brigu i bilo bi mi najdraže da me nema.

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija