Jump to content

Telefonija-linija na liniju


Mao

Preporučene objave

Ne znam gdje bi ovo svrstao,ako ima netko tko se kuži u pravno područje telekomunikacija, konkretno telefonije: Useliš u stan i zasnuješ pretplatnički odnos fiksne telefonske linije sa X firmom, i ona ti "uključi" telefon, sve radi besprijekorno, imaš s njima ugovor, novi telefonski broj, koristiš telefon, redovno plaćaš, i sve 5 kako bi se reklo.

U tom istom stanu bivši vlasnik još uvijek ima pretplatnički odnos fiksne telefonske linije sa Y firmom, jer je da tako kažem "idiot" prije nego li je prodao mi stan sklopio takav ugovor sa Y firmom kojeg nemože raskinuti prije proteka određenog roka od dana zasnivanja pretplatničkog odnosa, a da pritom ne plaća dodatnu naknadu za slučaj prijevremenog raskida ugovora. Sada iako je iselio, oni ga i dalje traže plaćanje pretplate, i ne odobravaju mu raskid ugovora bez te dodatne naknade.I ne popušta on, ne popuštaju oni.To znam jer mi je i sam rekao, a i kad su mi došli iz X firme uvoditi tel. liniju prije nego li su išta počeli raditi čulo se u slušalici "tu tu", znači telefon u tom stanu je još uvijek ostao ukopčan na ime i broj bivšeg vlasnika, a pružatelj usluga ta firma Y, a unatoč tome meni je firma X "spojila liniju".

I sada pitam za svaki slučaj, odnosno nije mi do kraja jasno, jesam li ja 100%siguran od bilo kakvih potraživanja po osnovi tel. usluga kako od bivšeg vlasnika, tako od te firme Y, iako formalno nemam u ovom slučaju s nikime ništa, a s tehničke strane neometano koristim svoju telefonsku liniju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa firmom y nisi potpisao nikakav ugovor pa i nisi o nikakvoj obvezi prema njma.

 

ako si stan kupio i u kupoprodajnom ugovoru nije navedeno da preuzimaš tel. liniju bivšeg vlasnika bio je dužan odjaviti tel.liniju i broj od Y operatera.

imaš pravo izabrati operatera i da ti njegov broj radi bezprijekorno.

a ako je u kupoprodajnom ugovoru navedeno da preuzimaš i tel.broj tada si dužan preuzetu ugovorenu obvezu prodavatelja.

pogledaj ponovo kupoprodajni ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija