Jump to content

Molim za savjet, pomozite!


Ficus

Preporučene objave

Pisala sam već o slučaju prometne nezgode u kojoj me je čovjek tresnuo na autocesti prilikom uključivanja na autocestu. On se uključivao a ja sam bila u lijevom preticajnom traku autoceste. Uključio se na autocestu, sijekao desni vozni trak i pokupio me u lijevom u kojem sam se nalazila.

Bio je očevid, postoji policijski zapisnik, podignuta je kaznena prijava na prekršajnom sudu ali tip pobija optužbu. Ja sam opravdano izostala sa glavne rasprave, javila sam se nakon nje opet sucu koji vodi postupak i rekao mi je da optuženik pobija optužnicu i da ću morati doći na slijedeću raspravu i na suočenje sa optuženim. Ja sam pozvana u svojstvu svjedoka.

Molim vas, trebam li doći sa odvjetnikom? Što mi savjetujete? Osoba očito laže i sada ne znam kako se postaviti u datoj situaciji? Kako je moguće da pobija policijski zapisnik i očevid? Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas, recite mi, budući da je policija podnjela prijavu za prekršaj i budući da je on naveden kao okrivljenik, jeli moguće da budem izmanipulirana i da sud presudi u njegovu korist?

Nekako sam skeptična jer i u policijskom zapisniku jasno stoji tko je bio u prekršaju a i vještak za procjenu štete je rekao da je situacija čista tkz. "treće lice".

Jedva sam uspjela dobiti plaćene troškove od strane okrivljenikove osiguravajuće kuće (auto ni nije bio u njegovu vlasništvu)pa se pribojavam mogućnosti da moram vratiti isplaćeni novac za popravak auta?

Mogu li biti mirna u neku ruku i kupuje li okrivljenik ustvari samo vrijeme?

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste svjedok.Odite na sud i recite kako je bilo.Sudac je obično kulturan i pazi na vaša prava, ali isto tako treba vašu pomoć u rasvjetljavanju tog događaja. Ako vas okrivljeni ili njegov odvjetnik( što je manje vjerojatno) pokuša ismijavati ili navoditi na krive iskaze vi mu lijepo recite da prestane i da je onako kako vi kažete.On se bori svim sredstvima da bude oslobođen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba biti vrlo oprezan.

 

ukoliko sudac presudi da je nevin, tada nema osnove da se popravak tvog automobila naplati iz njegove police, odnosno osiguravatelj ce potrazivati nazad novac popravka!

 

prije svjedocenja odvrtiti film u glavi,

izbrisati iz memorije nedoumice,

prepricavati pricu u sebi vise puta prije izlaska na sud.

 

savjetovati se s odvjetnikom je u svakom slucaju pametno ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija