Jump to content

Obavijest o počinjenom prekršaju


gospar

Preporučene objave

Pozdrav svima,

molim za pomoć i savjet što učiniti.Danas mi je osvanula na automobilu čestitka komunalnog redara.Poziva se na Odluku o komunalnom redu grada zagreba 04/08 čl.112 stavak 3. a ona glasi:

Na području Grada zabranjeno je za zaustavljanje i parkiranje vozila koristiti nogostup koji nije označen prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

Kazna iznosi 300kn.

Automobil je bio parkiran na nogostupu(Branimirova ulica u zagrebu) i tamo parkiram već godinama i nikad ništa a danas surprise.Kad se parkiram uz stupiće koji omeđuju zelenu površinu udaljenost od mog vozila do zida tj. prolaz za pješake iznosi 2,3 metra.Znači zakon o sigurnosti na cestama po toma ne kršim ili?Ako ne platim kaznu u roku od 8 dana slijedi prekršajni nalog s pravom prigovora uvećan za troškove postupka.Mene zanima koliki bi ti troškovi mogli iznositi?Očito nema mogućnosti žalbe prije nego dođe do naloga ili???Da probam sa prigovorom da mi je auto stao u vožnji pa sam se privremeno tu sklonio s ceste??Inače tablice automobila nisu iz ove županije pa neznam koliko su onda brzi s prekršjnim nalogom za druge županije?Uglavnom me zanima da li postoji kakva šansa da ne platim nišata ili ne??Ako tko ima slična iskustva svakako molim da mi pomogne.

Unaprijed hvala na odgovorima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunalni redar je zatekao vozilo - ne osobu u prekršaju. Ukoliko se kazna ne plati slijedi prekršajni nalog vlasniku vozila, uvećan za troškove do 100 kuna. Vlasnik vozila ima mogućnost platiti dostavljene uplatnice ili napisati prigovor komunalnom redarstvu u zagreb koji će predmet prosljediti prekršajnom sudu koji pokriva mjesto prebivališta vlasnika vozila. Vlasnik vozila može navesti podatke druge osobe da je upravljala vozilom i nepropisno parkirala vozilo, pa makar ta osoba bila sa druge strane planeta zemlje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija