Jump to content

novo pečena trudnica


anki

Preporučene objave

molim vas da mi odgovorite.radim u državnoj firmi od 4.mj.2007 bez prekida.ugovor mi je do 12.12.2008.pričalo se da će nas poslat na prekid na 2mj-i da će nas ponovno pozvat u 2mj.2009.saznala sam da sam trudna.šta bi bilo najpametnije da napravim.da li mi smiju dati prekid ako odem prije12.12 na bolovanje.ili da pričekam 2mj.ako me ponovo prime da idem na bolovanje.nije mi svejedno i strah me za posao.ne znam stvarno kakva su mi prava i šta da napravim.pa molim kad bi netko mogao mi odgov.unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a o kakvom je prekidu riječ?

ne samo da vam "smiju dati prekid" već vama ugovor ističe 12.12. i oni uopće nemaju obvezu ga produžiti makar vi i bili trudni!

uz to morate biti bar godinu dana u neprekinutom radnom odnosu ili 18 mjeseci u 3 godine čini mi se da bi imali pravo na naknadu plaće zbog komplikacija u trudnoći, u suprotnom imate pravo samo na neki minimalac od 850 kuna pa vi procijenite sami.. ako imate tih godinu dana, isplati se otići na bolovanje prije nego vam istekne ugovor o radu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija