Jump to content

molim pomoć oko produženja bolovanja


danilo

Preporučene objave

pozz.lijećim se od 2006g.na bolovanju sam sad nekih 5mj.dijagnoza f43.1chr.kod psihijatra na preglede idem uredno svaka 2mj.po potrebi i ranije plus bolnička lječenja.komisija za produljenje bolovanja mi produžuje bol.na 3-4tjedna i kažu vidimo se sa novim nalazom.Mene zanima da li ja moram svaki mjesec ići kod psihijatra po novi nalaz iako na svakom piše da dodjem za 2-2ipol mj.i da mi je radna sposobnost duplex(RS-DUPLEX),znači moram svakih 14 dana ić na upise pa za 7 dana na kont.pregled.da bih imao isti takav nalaz za sljedeću komisiju.udaljenost do bolnice 40-tak km.da li je to tako stvarno u praksi.imam od PLP 20%privremeno i čekam uskoro riješenje DLP.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vrijeme na koje komisija produži bolovanje je raznoliko i kako bolovanje odmiće obično ga produžavaju. ukoliko vam komisija traži uvijek novi nalaz, a vi nemojte biti lijeni nego obavezno komisiji predoćite uvijek novi nalaz liječnika i tako će te imati najmanje problema sa komisijom.

vjerujte, bolje je imati muke sa putovanjem, uputnicama i ostalim nego da vam komisija ne produži bolovanje ili počne praviti probleme.

to što imate 20%, privremeno, njima ne znači baš ništa posebno, jer većina ljudi koji im dođu to isto ima, p kavica: a zato uvijek najnoviji nalaz iz kojeg je vidljivo da se i dalje liječite i uzimate redovito terapiju. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh je napisao:

to što imate 20%, privremeno, njima ne znači baš ništa posebno, :kavica:

 

20 % ili više od PLP nikome ništa ne znači. Ja sam do nedavno imao 30 % pa isto tako kao da i nemam taj papir od PLP, sve dok mi DLP nije potvrdilo 30 % e sada je nešto drugo, sada to vrijedi za sva prava što mogu ostvariti kao HRVI.

 

Ali vi ste na bolovanju pa vam je bolje imati što više medicinske dokumentacije poradi komisija jer bez obzira da sutra i dobijete od DLP potvrdu na 20 % HRVI, opet vam to neće puno značiti kod komisija niti za bolovanje niti za mirovinu. Jer komisije na mirovinskom mogu nekoga proglasiti nesposobnim za rad i poslati u mirovinu i bez statusa HRVI-a ( mislim na braniteljske mirovine ), a isto tako mogu ga proglasiti sposobnim za rad sa statusom HRVI-a. Zavisi koji posao i naobrazbu osoba ima, odnosno kako komisija procijeni da li osoba sa određenim postotkom HRVI-a može i dalje raditi ili ne, odnosno iako nema HRVI isto tako.

 

Pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala kompa!moja naobrazba je npr. rad isključivo sa ljudima(ugostiteljstvo)u drugo se ništa nerazumijem a i pri samoj pomisli da moram među ljude i kako to sve ide s tim poslom da uvijek moraš bit nasmijan i komunikativan mene hvata jeza i drhtavica i bol u prsima tako da bih mogao nekom gostu samo nažao napraviti i toga se najviše bojim.Da li da kad skupim 3-4nalaza šaljem za nadopunu dokumentacije ili da skupljam sve pa predam kad budem išo na proocjenu radne sposobnosti.nisam još ništa slao od PLP.POZZ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na procjenu radne sposobnosti te šalje tvoj liječnik opće prakse i uz njegov zahtjev obavezni priloži i kopije svih medicinskih nalaza koje imaš kao i kopije medicinskih kartona(od tvog osobnog liječnika i sa psihijatrije), te svu drugu dokumnetaciju vezanu za tvoj status i liječenje, jer što imaš više dokumentacije komisija može donijeti lakšu odluku. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

danilo je napisao:

Da li da kad skupim 3-4nalaza šaljem za nadopunu dokumentacije ili da skupljam sve pa predam kad budem išo na proocjenu radne sposobnosti.nisam još ništa slao od PLP.POZZ

 

Jedno je PLP za priznavanje statusa HRVI-a, a drugo je komisija u mirovinskom. To su sasvim dvije odvojene institucije koje jedna s drugom nema veze.

 

Vi možete ako ste od PLP dobili 20 % ( mislim na status HRVI-a ) odnjeti novu medicinsku dokumentaciju u područni uredn državne uprave ( kod mene je to u općini - ured za obaranu ) i predati nadopunu lijećničke dokumentacije. Tako sam ja napravio jer su mi tako bili savjetovali na PLP jer do njih nisu došli neki novi nalazi a koji su bili po njima bitni da DLP ne bi smanjilo postotak. Pa sam nakon vještačenja kod PLP otišao u ured za obranu predati nadopunu, koju je službenica poslala prema povjerenstvu.

 

Što se tiče komisije na mirovinskom i njihove odluke o vašoj preostaloj radnoj sposobnosti, to je opet druga stvar i savim drugačiji postupak od ovaga za HRVI mada i tamo idu svi isti papiri kao i kod komisija za HRVI.

darkoh vam je to lijepo napisao a imate još dosta tema vezano za isto na ovom forumu pa malo prelistajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija