Jump to content

Pomoć! Žalba? Posjedovanje marihuane


StudenticaM

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć!

 

Prije dva mjeseca s prijateljicom sam išla na koncert. Prije početka sjele smo malo na plažu. Ljudi su cirkulirali. Između ostalih do nas je došao i jedan dečko i želio nas počastiti travom. Ostavio nam je za jedan joint. Nismo imale namjeru pušiti. Smotuljak je stajao na podu negdje pol metra od nas. Deset minuta kasnije došla su tri krim policajca i legitimirala nas. Pitali su imamo li što prijaviti, na što smo rekle da nemamo. Vidjeli su smotuljak. Rekle smo da to nije naše. Jedan od njih mi je doslovno skočio na leđa. Bio je izrazito agresivan. Prestravila sam se i jedino u glavi mi je bilo da se maknem iz te situacije jer sam se bojala da će nam nešto napraviti. Uzeli su nam mobitele i odveli nas u auto i samo navaljivali da potpišemo papire. Pokušale smo objasniti da nije naše i molile da nam daju da nazovemo mobitelom, ali nisu nam dali. Ja sam rekla da je moje. U smotuljku je bilo 1, 6 grama marihuane. Sada se protiv mene vodi kazneni i prekršajni postupak. Prijateljica je samo zapisana.

 

Danas mi je stigla presuda s kaznenog. Iznosi 3.346 kn + 500 kn sudskih troškova. Piše da je to 20 prosječnih dnevnih dohodaka. U slučaju neplaćanja 20 dana zatvora. Dobila sam i s prekršajnog poziv za saslušanje slijedeći tjedan (čl.54. st.3, Zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga).

 

Što da učinim?

Da li da se žalim? I kako da se žalim? Što napisati? Ne znam da li je to nekakva minimalna kazna ili bi mi mogli ipak dati nekakvu uvjetnu, s obzirom da studiram i nemam nikakve izvore prihoda. Nikad nisam kažnjavana niti sam konzument marihuane.

 

Što mogu očekivati na saslušanju na prekršajnom? Čula sam da je minimalna kazna 5 000 kn.. Dakle, skoro 10 000 kuna ukupno.... Ima li sada više smisla da pokušam objasniti kako je to sve bilo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-Malo si okasnila s traženjem pomoći. s obzirom na ovu priču trebala si potražiti savjet još kod kaznenog postupka. po meni bi ovdje s obzirom na postupanje policijskih službenika bilo dovoljno osnova za pozivanje na nezakonitost izvedenih dokaza te traženje izuzimanja istih (odnosno oduzete vutre). Sada ti pravomoćna presuda općinskog suda otežava situaciju.

-Prema prekršajnom zakonu nemaš uvjeta za dobivanje opomene a prema pravilima o ublažavanju kazne sud može ublažiti do najviše jedne trećine iznosa od 5000kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, da će ti kod nas u ovoj vukojeb..i policajac skakat po leđima za jedan hebeni joint, (vjerojatno jer nemože doma po ženi, pa onda skače po tebi - ili bi to htio).

 

Uvijek kada pročitam takve stvari toliko se iznerviram, da naredna 365 dana pokušavam biti što nepristojniji i zločestiji prema gospodi s plastičnim pendrecima.

 

Nažalost živimo gdje živimo i u zemlji u kojoj ti mogu oduzet mjesečnu plaču zbog jointa a usput dozvoliti da ti policajac pokloni sve svoje dnevne frustracije.

 

Ako pušiš travu, (ja je više NE pušim godinama, ali da se ponovo rodim pušio bi je još i više!) znam iz iskustva da možeš kod tvog doktora izjaviti da povremeno konzumiraš canabis zbog toga i toga, glaukom, glavobolje, itd, (po zakonu to bi trebalo ostat isključivo između tebe i doktora). Ali ako se nađeš u situaciji u kojoj si se ti našla, MOŽDA ti to može pomoći na sudu. Vjerujem da bi trebalo.

 

Barem je tako u nekim demokratskim državama...

 

Uostalom, mali milion puta je dokazano da canabis ima i dobre osobine u nekim itd, itd, itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija