Jump to content

da li je moguće napraviti dve ovrhe za isti predmet


natasab

Preporučene objave

radi se o ovrhi zbog alimentacije.suprug je bio u zatvoru zbog prometne nezgode i u to vrijeme nije bio dužan plaćati sve po izlasku iz zatvora,što je i učinjeno.,zajedno sa kamatama.

bilo je kašnjenje od mjesec dva ,alimentacija je 400kn.,na što je njegova bivša gospođa odgovorila tužbom te je izjavila da ništa nije uplaćeno,no mi imamo uplatnice kao dokaz sto je općinski sud odbio,te su pokrenute dve ovrhe jedna na plaću i jedna na nekretnine tj šumu i livadusto je suprug naaslijedio od oca.na plaću su mu sjeli i iznos je otplaćen zajedno s kamatama,ali bivša nije dala skinuti s nekretnine i sada ponovo kaže da ništa nije plaćeno te su prodali nekretninu za 5300kn a procijena je 16000kn.te to nije dosta ni za kamate koje su već odprije naplaćene prelo plaće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nešto mi u vašoj priči nije jasno, kako bi sud odbio uplatnice ukoliko se iz istih vidi da je uplaćen točno određeni iznos novaca, za točno određenu svrhu i u za to zadanom vremenu?

Nadalje, ukolko je ovrha provedena svi bi ti podaci trebali biti provjereni, a još mi je manje jasno kako se nekretnina prodala ako je cijeli iznos: znači troškovi alimentacije, zatezne kamate i troškovi postupka već prije naplaćen putem ovrhe na plaći? Jedna je ovrha na više predmeta, a ne više ovrha.

I još uvijek mi nije jasno, ako kažete da je suprug po izlasku iz zatvora platio sve zajedno s kamatama, zašto niste ustali prigovorom protiv ovrhe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija